Košarkašice spremne za početak EP, poznat i prvi cilj!

Autor: Beta Beta
petak 21.06.2019.
19:31
Izvor: Beta

Košarkašica Srbije Ana Dabović rekla je danas da će predstojeće utakmice protiv Turske pokazati u kojoj je fazi trenutno nacionalni tim i šta treba da se "doradi" do početka Evropskog prvenstva.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

"Zadovoljna sam kako teku pripreme, pogotovo što nemamo većih problema sa povredama, jer je najvažnije da sve devojke budu zdrave. Radimo jako, na detaljima i dve utakmice koje nam slede protiv Turske treba da pokažu u kojoj smo trenutno fazi i šta treba da doradimo do početka Evropskog prvenstva", rekla je Ana Dabović, prenosi KSS.

Posle Zlatibora, Beograda i turnira u Francuskoj, ženska košarkaška reprezentacija Srbije završni deo priprema odrađuje u Vršcu.

Do početka šampionata ostalo je manje od sedam dana, a izabranice Marine Maljković odigraće predstojećeg vikenda dve pripremne utakmice protiv Turske, od kojih će prva biti otvorena za javnost.

Srbija će šampionat Evrope početi 27. juna utakmicom protiv Belorusije. U grupnoj fazi Srbija će u Zrenjaninu odigrati i protiv Rusije i Belgije.

"Veoma smo uzbuđene i željno očekujemo početak prvenstva. Nadamo se da ćemo imati veliku podršku sa tribina. Nedavno smo se vratile sa turnira u Franuskoj, gde smo imale tri jake utakmice i videle smo šta nas očekuje na šampionatu. Nadam se da će nam se sve kockice poklopiti i da ćemo ostvariti za početak prolazak grupne faze, što je i prvenstveni cilj, a posle ćemo korak po korak da razmišljamo o ostalom", rekla je Maja Škorić.

Prvi deo Evropskog prvenstva igra se u Letoniji i u Zrenjaninu i Nišu od 27. juna, a druga faza je na programu u Beogradskoj areni od 2. do 7. jula.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke