Košarkašice se spremaju za Evropsko prvenstvo

Autor: Beta Beta
četvrtak 02.05.2019.
16:58
Izvor: Beta

Ženska košarkaška reprezentacija počela je da se okuplja pred početak priprema za ovogodišnje Evropsko prvenstvo, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Pripreme košarkašica Srbije za šampionat Evrope počeće 15. maja na Zlatiboru, a od juče je u beogradskoj dvorani Vizura počelo okupljanje i postepeni ulazak u radni ritam.

Kandidatkinje za dres Srbije dolaziće u Beograd kako im se budu završavale klupske obaveze. U tom periodu imaće lekarske preglede, prolaziti kroz testove i treninge i imati razgovore sa selektorkom Marinom Maljković, navodi sa ne sajtu KSS.

Reprezentacija Srbije će na Evropskom prvenstvu igrati u Grupi D u Zrenjaninu gde će u "Kristalnoj dvorani" za protivnike imati selekcije Belorusije, Rusije i Belgije.

Prvoplasirani tim iz grupe obezbediće direktan plasman u četvrtfinale, dok će drugoplasirana i trećeplasirana ekipa razigravati za prolazak medju osam najboljih sa drugom i trećom ekipom iz Grupe C u kojoj su Turska, Slovenija, Italija i Madjarska.

Preostale dve grupe Evropskog šampionata igraju se u Letoniji. U Grupi A nalaze se Letonija, Španija, Ukrajina i Velika Britanija, dok su u Grupi B Francuska, Češka, Crna Gora i Švedska.

Titulu će braniti reprezentacija Španije, a šest prvoplasiranih timova sa Evropskog šampionata obezbediće plasman na kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke