Košarkašice Bora nepoželjne u Prvoj ligi?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 25.02.2015.
20:51
Izvor: Sportske.net

Košarkašice Bora moraće da potraže opstanak u Prvoj ligi u utakmici poslednjeg takmičarskog kola a ljubitelji sporta u tom gradu istočne Srbije tvrde da je najpraćeniji tim oštećen u duelu sa Crvenom zvezdom.

facebook.com/zkk.bor
facebook.com/zkk.bor

Povezane vesti

Premda su dešavanja na terenima Prve ženske košarkaške lige Srbije u senci onoga što se dešava u muškoj konkurenciji, posebno u ABA ligi, neke stvari jednostavno nije moguće sakriti od očiju javnosti.

Za one neupućene, sezonu na izmaku u Prvoj ženskoj košarkaškoj ligi Srbije obeležila je ekipa Bora koja je obarala sve rekorde posećenosti na domaćem terenu.

Košarkašice Bora pratilo je i po 2.500 ljubitelja ovog sporta što je iznad svakog proseka u ženskoj konkurenciji.

Na žalost svih ljubitelja košarke u Boru, ženska seniorska ekipa nalazi se pred ispadanjem iz Prve lige a jedan od razloga za tako nešto jeste i poraz od Crvene zvezde u pretposlednjem kolu takmičenja.

Beogradski sastav slavio je rezultatom 64:74 na gostovanju Boru čime su crveno-bele obezbedile opstanak u ligi i u isto vreme omogućile Radničkom iz Kragujevca da ostane u elitnom društvu.

Sa druge strane, Bor će u poslednjem kolu pokušati da se izbori za opstanak u ligi ali košarkaški poklonici smatraju da to nije pravedan i sportski ishod.

Iz Bora stiže snimak koji nedvosmisleno ukazuje na to da je na utakmici sa Zvezdom bilo, blago rečeno, diskutabilnih odluka na štetu domaćina, odnosno u korist Crvene zvezde, što dovodi u pitanje regularnost utakmice.

Utakmici nismo prisustvovali pa nemamo pravo na davanje paušalnih ocena ali pogled na osmominutni snimak govori da u Boru verovatno imaju pravo kada se žale na neravnopravan tretman pozivajući se pritom na stavove predsednika KSS koji je "Grad bakra" okarakterisao kao primer prave sredine za razvoj košarke.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke