Košarkaši Zvezde svesni loše igre protiv CSKA

Autor: Beta Beta
sreda 15.11.2017.
23:28
Izvor: Beta

Košarkaši Crvene zvezde rekli su da su svesni loše igre, da moraju da izvuku pouke iz večerašnjeg teškog poraza od CSKA u Evroligi, ali da taj duel moraju brzo da zaborave pošto ih za dva dana čeka meč u Atini protiv Olimpijakosa.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde rekli su da su svesni loše igre, da moraju da izvuku pouke iz večerašnjeg teškog poraza od CSKA u Evroligi, ali da taj duel moraju brzo da zaborave pošto ih za dva dana čeka meč u Atini protiv Olimpijakosa.

"Rezultat kaže da je to naša najlošija utakmica u Evroligi. Čestitam CSKA, pokazali su zašto su jedan od najboljih timova. Imamo mnogo da radimo, ušli smo u njihov ritam, nismo uradili ono što smo se dogovorili. Bilo bi dobro da izvučemo pouku i nastavimo dalje", rekao je centar Zvezde Pero Antić novinarima posle utakmice.

Košarkaši Zvezde izgubili su večeras u Beogradskoj areni od CSKA iz Moskve sa 59:85, u utakmici sedmog kola Evrolige.

"Izgledalo je loše i na terenu. Ono što se dogovaramo na treningu moramo da prebacimo na utakmice, da se borimo od početka. Ne može CSKA da dodje ovde, na naš teren i nametne svoj ritam. Znam da je tim mlad, ali moramo da se borimo", dodao je makedonski košarkaš.

Upitan da li su igrači bili nervozni, Antić je rekao da su pojedini igrači prvi put igrali protiv tako velikog protivnika.

"CSKA je veliki tim, poslednjih 14 godina igra fajnal-for, možda je neko zbog toga bio nervozan. Ja sigurno nisam. Sigurno je da je trebalo bolje da igram u odbrani, pošto su preko mene postigli neke 'trojke', što nije bio dogovor. Sutra putujemo u Atinu, moramo ovo da ostavimo iza nas, Olimpijakos je dobio Fenerbahče danas, biće puni samopouzdanja", naveo je on.

Antić je rekao i da je u Beogradskoj areni bilo "super navijanje", u odnosu na ono što su igrači prikazali na terenu.

"Trebalo je da igramo bolje, navijači ti automatski daju više energije, ali 30 razlike na domaćem terenu, teško je... Nadali smo se senzaciji, da dobijemo svaku utakmicu na domaćem terenu, a na gostovanju da probamo da iznenadimo. Ima griže savesti, navijači zaslužuju bolje, stali su uz nas", dodao je on.

Kapiten Zvezde Branko Lazić rekao je da mladi tim treba još da se uhoda i da svi trebaju da imaju strpljenja.

"Ako gledamo rezultatski, ovo je naša najlošija utakmica, velika je razlika, dozvolili smo im da udju u ritam, da se razigraju. Nismo uspeli da zatvorimo njihovu tranziciju i skok, zadavali su nam mnogo problema u kontranapadu i ofanzivnom skoku. Jednostavno, suviše je mlad tim da bismo mogli da dozvolimo CSKA da se razigra od početka", rekao je on.

Lazić je naveo i da gust raspored utakmica i putovanja ne ide ekipi u prilog, da ne mogu dovoljno da treniraju, što je crveno-belima potrebno.

"Prekosutra je nova utakmica, nema ni previše vremena da ispravljamo neke stvari. Treba imati strpljenja, ovo je novi ciklus, treba svi da istrajemo u tome. Ništa ne može preko noći, mnogo stvari se promenilo, igrači, stručni štab. Nije prijatno izgubiti, ali važno je šta ćemo naučiti iz tog poraza", dodao je on.

Košarkaš Zvezde Tejlor Ročesti rekao je da ekipa nije mogla da se vrati posle lošeg početka utakmice.

"Imali smo loš početak, a igrali smo protiv zaista dobrog tima, bilo je teško vratiti se protiv ekipe kakva je CSKA. Oni će vas naterati da platite za sve greške, moramo da izvučemo pouke i krenemo dalje. Ne smemo da pognemo glave, čeka nas utakmica za dva dana", rekao je on.

Zvezda će u petak od 20 časova u Atini igrati protiv Olimpijakosa.

"Motivisani smo u svakoj utakmici. Svi mečevi su teški, kod kuće, na strani, igramo protiv kvalitetnih ekipa. Moramo da ostavimo ovo iza i da budemo spremni za teškog protivnika", rekao je Ročesti.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran_Ilic
Thursday, 16.11.2017
10:31

Alimpije odlazi i vodi Radicevica Jovanovica itd sa sobom,koji si ti trener kad u ekipi nema krvi za borbu uopste,ne zameram poraze zameram anemiju,ne moras da pobedis ali moras da se boris a kad se boris pobede dodju kao nagrada za trud.

avatar
Amar Zornic
Thursday, 16.11.2017
00:41

Ajmo sportske.net bre gde je vest podrske za bracu sa Novog Zelenda koji posle ponoci u nevreme po nasem vremenu biju boj sa Peruancima :))