Košarkaši Zvezde saglasni: "Velika pobeda"

Autor: Beta Beta
četvrtak 19.01.2017.
23:27
Izvor: Beta

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Luka Mitrović i njegov saigrač Marko Gudurić složni su u oceni da su crveno-beli protiv Makabija u Evroligi ostvarili veliku pobedu.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

"Velika pobeda na ovom terenu protiv ekipe koja možda trenutno ne opravdava ime Makabija i tu tradiciju, ali Makabi je uvek Makabi. Ovde je uvek puna hala i sjajni su navijači, stoga je jako teško doći do pobede u kakvoj god formi da oni da igraju", rekao je Mitrović za agenciju Beta u svlačionici posle utakmice u Tel Avivu.

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Tel Avivu Makabi sa 71:67 (16:17, 17:17, 15:20, 23:13) u 18. kolu Evrolige i tako ostvarili 10. trijumf u ovom takmičenju.

"Ceo meč smo bili u minimalnom zaostatku. Pokazali smo da možemo i na taj način da igramo, jer smo uglavnom u ovim pobedama koje smo ostvarili vodili tokom celog meča, a ovaj put je bilo drugačije. Izuzetno zrelo smo odigrali u poslednjih pet minuta, okrenuli njihovu prednost i na kraju slavili", kazao je kapiten Zvezde.

Crveno-beli su tako došli do pete uzastopne pobede u Evroligi, a šeste na poslednjih sedam mečeva u ovom takmičenju.

"Možda je nekom realno, a nekom nerealno. Rezultat je svkako veliki, ali mi se za sve to sprememo i treniramo. Spremamo se i treniramo da pobedjujemo najveće evropske ekipe, nismo u Evroligi da bismo učestvovali. Svaka ekipa u meč ulazi sa nekom verom i nadom da može da slavi, niko ne razmišlja o porazu pre meča i dok nas neko ne savlada na terenu, nećemo prihvatiti da je iko bolji od nas. Takav stav ćemo imati i unarednim mečevima i takav stav nam je doneo ovakav rezultat", rekao je Mitrović.

Zvezdi je ovo 10. pobeda u Evroligi i sada se nalazi na deobi šestog mesta sa Panatinaikosom, dok je Makabi 14. sa šest trijumfa i 12 poraza.

"Svaka pobeda je veliki korak ka nekom cilju i ostvarenju sna. Još mnogo koraka je ostalo do toga, pravimo ih jedan po jedan. Tako smo radili do sada, tako ćemo i u nastavku. Ne mogu da kažem da mi ne razmišjamo o nečemu više nakon ovakvih pobeda, ali takvo razmišljane ne sme da bude dugog daha, jer može lako da se obije o glavu", rekao je Mitrović.

Njegov saigrač Marko Gudurić ocenio je da serija pobeda "ne pokazuje ništa", kao i da su obe ovosezonske pobede protiv Makabija zaslužene.

"Velika i bitna pobeda na gostujućem terenu. Bila je ovo neizvesna utakmica od početka do kraja. Mi smo imali nekoliko grešaka u napadu, nismo se snašli za tu njihovu odbranu i usmeravanje na 'piku', ali kasnije smo uspeli da izdržimo taj njihov nalet na domaćem terenu i odigramo na kraju dobru odbranu i primimo 67 poena.Bitna pobeda, idemo dalje", rekao je Gudurić za agenciju "Beta".

"Pobedili smo velika košarkaška imena i veliku ekipa, ali to ne pokazuje ništa. Odigrali smo timski i zasluženo smo pobedili oba puta", dodao je on.

Gudurić je rekao da je serija pobeda u Evroligi kao život u snu.

"Živimo san... Stvarno igramo sjajno. Najbitnije je da sada ostanemo mirni, da budemo mirne glave i da nastavimo timski da igramo", kazao je Gudurić.

Upitan koji su dometi ove sezone u Evroligi, Gudurić je rekao da ne zna i da će se tek videti.

Zvezda će u narednog utorka u 19. kolu gostovati u Vitoriji ekipi Baskonije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Гроф Доктор фудбала
Friday, 20.01.2017
08:21

Институција и понос Србије.