Košarkaši Zvezde naučili lekciju u Breši

Autor: Beta Beta
sreda 12.12.2018.
23:51
Izvor: Beta

Kapiten "crveno-belih" istakao da je poraz u Italiji bio velika škola za srpskog šampiona.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Košarkaš Crvene zvezde Branko Lazić rekao je da je njegova ekipa mnogo naučila iz prethodnog meča protiv Breše i da im je to poslužilo kao škola za večerešanju pobedu protiv italijanskog kluba u Evrokupu.

"Čestitao bih ekipi na dobroj igri i pobedi. Od početka smo nametnuli naš ritam i kontrolisali utakmicu. To smo uradili i u prvoj utakmici, ali smo im ipak dozvolili da se vrate posle 20 poena zaostatka. To nam je bila velika škola za ovaj meč i kada smo poveli u prvoj četvrtini sa 20 razlike, nismo stali, već smo nastavili da igramo i povećavamo prednost", rekao je Lazić novinarima posle meča.

Crvena zvezda pobedila je Brešu sa 103:67 u devetom kolu Evrokupa.

Kapiten "crveno-belih" rekao je da nije bilo teško održati veliku prednost tokom celog meča.

"Nije teško ostati fokusiran, jer smo imali tu školu iz prethodne utakmice s njima. Morali smo da nastavimo u istom ritmu jer smo znali da su sposobni da naprave preokret", kazao je Lazić.

Aleksa Radanov je kazao da pobeda nije bila laka kao što je izgledalo.

"Krenuli smo dosta agresivno od samog starta i pogodili dosta šuteva što je pomoglo da dodjemo do ove naizgled lake utakmice, iako nije bilo tako. Pripremamo se za svaku utakmicu, svaki meč je važan za nas i pripremamo se kao da je utakmica za tituli", rekao je Radanov.

Bili Beron

Više o utakmici sa Brešom govorio je i bek Crvene zvezde mts Bili Beron za sajt kluba, koji je meč završio sa 13 poena i osam asistencija:

"Od prvog minuta bili smo koncentrisani i  utakmici smo ušli sa mnogo energije. Međutim, ovaj put nismo dozvolili da nam se dogodi pad u igri jer ako se sećate sličan početak smo imali na gostovanju Breši. Držali smo se plana, igrali veoma dobro i na kraju ubedljivo trijumfovali’", istakao je Beron.

Nakon utakmica protiv Zadra i Breše stekao se utisak da je reprezentativna pauza odgovarala crveno-belima:

"Pa ne možemo da kažemo da je to za nas bio odmor, bio je odmor od takmičarskih utakmica, ali smo radili veoma vredno. Stručni štab je uradio izuzetan posao u cilju da ponovo podignemo formu, a svakako je pomoglo što smo pauzu dočekali sa mnogo samopouzdanja jer je poslednja utakmica pred pauzu bio derbi protiv Partizana koji smo rešili u svoju korist", istakao je Amerikanac.

Odmora nema jer već u subotu se nastavlja ABA liga. Crveno-beli tada gostuju Mega Leksu koji zauzima 4. poziciju na tabeli, a Zvezda će tražiti i 11. uzastopnu pobedu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke