Košarkaši Zvezde: ''Igramo sjajno! Čuli smo da još niko nema sedam vezanih pobeda u EL!''

Autor: Beta Beta
četvrtak 26.01.2017.
22:38
Izvor: Beta

Košarkaši Crvene zvezde složni su oceni da je utakmica protiv Panatinaikosa u Evroligi bila najteža ove sezone, ali i da su na kraju zasluženo trijumfovali.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su sedmu uzastopnu pobedu u Evroligi, pošto su večeras u Beogradu savladali Panatinaikos sa 72:66 (20:14, 19:19, 18:23, 15:10), u 20. kolu takmičenja.

"Velika pobeda za nas. Dobro smo otovorili utakmicu, ali onda je usledio pad u igri, medjutim, vratili smo se i priveli meč kraju kako je trebalo", rekao je Kuzmić novinarima posle meča.

"Oni su ozbiljna ekipa, došli su ovde da pobede, ali borili smo se i na kraju smo ih pobedili", dodao je on.

Zvezdi je ovo bila sedma uzastopna pobeda u Evroligi, što nijednoj ekipi pre crveno-belih nije pošlo za rukom.

"Mi smo prvi kojima je to pošlo za rukom. Treba da se trudimo da nastavimo dalje u istom ritmu", rekao je Kuzmić.

Pobednički tim predvodio je Ognjen Kuzmić sa 10 poena i 14 skokova. Marko Simonović postigao je 13, a Luka Mitrović 11 poena.

"Fizički izuzetno zahtevan meč. PAO je ekipa koja veći deo svoje igre zasniva na odbrani... Možda je neko posle 16:0 mislio da je kraj, ali njihovi igrači se nisu složili s tim", rekao je Mitrović.

Kapiten Zvezde složio se s novinarima da je večerašnja utakmica bila najteža ove sezone.

"Definitivno fizički najteža utakmica. Bilo je izuzetno vruće u hali, kao da je jun, a ne januar... Stvarno je bilo teško igrati, ali drago mi je da smo i u takoj atmosferi došli do pobede", rekao je Mitrović.

On je rekao da je atmosfera u dvorani "Aleksandar Nikolić" bila sjajna, kao i da crveno-beli serijom pobeda "odužuju publici na svemu što oni rade za njih".

Upitan da prokomentariše svoju formu, Mitrović je rekao da mu je najbitnije da ekipa beleži pobede.

"Trudim se koliko je moguće da pomognem ekipi, bilo kroz jednu ili drugu ulogu. Dokle god ekipa igra dobro i dokle god ekipa ima koristi od moje uloge, prihvatiću i slabiju formu, sve zarad timski dobrih rezultata.

Danga (Nemanja Dangubić) je propustio meč zbog povrede, Simke je bio na trojci, otvorilo se više prostora za mene... Zadovoljan sam pre svega pobedom, neću da krijem, ali i svojom partijom. Videćemo, nadam se da će naša serija potrajati i samim tim i individualni učinak",
dodao je on.

Njegov saigrač Marko Simonović rekao je da je ekipa posle utakmice protiv Baskonije bila izmorena, ali i da je uprkos svim problemima smogla snage da ostvari pobedu.

"Možda najteža pobeda, ali znali smo da će biti tako, jer nas je utakmica i put za Španiju dosta izmorili... Znali smo da će oni doći ovde da odigraju muški, da dobiju ovu utakmicu. Imali su više vremena za odmor i direktan let za Beograd, u koji smo gotovo istovremeno stigli, medjutim, pokazali smo sjajan kvalitet i karakter i ostvarili veliku pobeda", rekao je Simonović.

Upitan da prokomentariše Zvezdin niz pobeda, Simonović je rekao da ne razmišlja mnogo o tome.

"Iskreno, mi smo skoro čuli da niko nije ostvario sedam uzastopnih pobeda. Skoro je počelo da se priča. Nismo razmišljali o tome. Idemo korak po korak, od utakmice do utakmice.. Trudimo se da ostanemo na zemlji. Svaka naredna utakmica je najbitnija", rekao je Simonović.

Novinare je zanimalo da li serija pobeda "podgreva" razmišljanja o plasmanu u Top 8.

"Borimo se, igramo dobro, ne razmišljamo tako daleko. Najbitnije je sada da se odmorimo, da ostanemo zdravi. Prvo ide Mornar, gde bi se trebalo razigrati i rastrčati, pa ćemo onda razmišljati o Efesu", kazao je on.

Bek crveno-belih Marko Gudurić kazao je da je neočekivana serija pobeda Zvezde, ali da je ipak zaslužena.

"Velika pobeda i bitna pobeda, sedma u nizu, što je neočekivano... Veliki je to uspeh, ali mislim da je zasluženo. U svakoj utakmici smo pokazali naše najveće znanje. Zaista igramo sjajno", rekao je Gudurić.

On je dodao da je svestan da "apetit" navijača raste posle serije pobeda.

"Apetit navijača raste, ali moramo da ostanemo na zemlji, ali ako nastavimo ovako da igramo ništa nije nemoguće", dodao je on.

Zvezdi je ovo bila 12. pobeda do sada, tako da je zadržala peto mesto na tabeli pobedom nad direktnim konkurentom, koji sada ima trijumf manje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Гроф Доктор фудбала
Friday, 27.01.2017
09:14

Једноставно, нико други нема Звезду и Делије.

avatar
DrugRaja
Friday, 27.01.2017
02:09

Iskreno mislim da Zvezda protiv Mornara treba da odmara(ili da igraju u vrh kape 10 minuta) igrace koji su se iskidali sada ove dve utakmice.Pre svega Kuzmic,Djenka,Lazic,Simonovic, i Jovic.

avatar
Amar Zornic
Friday, 27.01.2017
00:12

Skromni i fini

avatar
Reus
Thursday, 26.01.2017
23:55

Niko nije imao 7 pobeda uzastopno u Evroligi uopste ili samo ove sezone?

avatar
Friday, 27.01.2017
00:56

Koliko se meni čini samo ove sezone.

avatar
indija durot
Friday, 27.01.2017
08:19

Samo ove sezone ali je poenta u novom formatu