Košarkaši Partizana svesni težine derbija: "Ili pobediš ili..."

Autor: Ivan Cvetković
petak 05.04.2019.
12:51
Izvor: Sportske.net, Blic Sport

Puleni Andree Trinkijerija spremni za veliki izazov.

aba-liga.com/Partizan NIS
aba-liga.com/Partizan NIS

Povezane vesti

Košarkaše Partizana očekuje odlučujuća utakmica za plasman u finale ABA lige, a pakleno težak zadatak će imati protiv Crvene zvezde u hali Aleksandar Nikolić.

Krilo "Crno-belih" Rade Zagorac u intervjuu za Blic sport smatra da među rivalima nema velikih iznenađenja.

"Početak polufinalne serije je potvrdio samo ono što smo i znali - ekipe su izjednačene i to više ne predstavlja iznenađenje ni za nas ni za navijače. Tako je od početka sezone i ne vidim zašto bi se nešto promenilo pred majstoricu. Posle izjednačenja na 1:1 nismo pali u euforiju i to je odlično."

"Pošto se odlučujuća treća utakmica igra pred njihovim navijačima, Zvezda će imati taj impuls koji smo mi uspeli da iskoristimo u prethodnom duelu. Naša zadatak je da do sutra napravimo sitne korekcije u igri i da napadnemo plasman u finale", veruje Zagorac.

Njegov saigrač Aleksej Nikolić ističe da je nešto duža pauza nego što je to uobičajeno u plejofu dobra stvar za ekipu Partizana.

"Da, specifično je što su velike pauze između mečeva. S druge strane, mislim i da je dobro što imamo dovoljno vremena da se odmorimo, ispravimo greške i da nadogradimo sve dobre stvari u našoj igri. Normalno je da ima dobrih i loših strana. Međutim, trebalo bi da razmišljamo samo o sebi i pobedi."

"Iskreno, ne znam da li smo nešto mnogo razmišljali o plasmanu u Evroligu. Samo smo u ritmu utakmice i spremamo se kao da je poslednja. Znamo šta je ulog i samo o tome mislimo. Ulog je veliki - ili pobediš ili završavaš", smatra on i kaže da nije ispratio "igrice" van terena.

"Iskreno, nisam ni čitao saopštenja i ne znam o čemu se radi. Biće vruć teren kao i na prvoj utakmici. Očekujem i jaču atmosferu. Na kraju, mi smo ti koji izlaze na teren", zaključio je Nikolić.

Majstorica u "Večtiom derbiju" igra se u subotu od 18 sati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikolaDzoni80
Friday, 05.04.2019
13:31

Kljuc pobede u derbiju lezi u sutu u prvom poluvremenu Markusa P i Jaramaza... Fale nam njihovi poeni,i to mnogo. Ocekujem da Jaramaz bude X faktor jer znam da on to moze. Momak ima jak ulaz,sa kontaktom lagano 2+1. Uveo bi u problem igrace sa faulovima i rasteretio one od kojih se ocekuje Vanju,Dzoka i Renfoa.Ako sut bude na zavidnom nivou ocekujem pobedu. Treba iskoristiti N Jankovica na petici sa Dzokom ili Syem na cetvorci,igraci koji mogu da pucaju trojke... Ako Velickovic bude sposoban da igra,4/4 je njegova.