Košarkaši Mega Bemaksa otputovali na Bahame

Autor: Beta Beta
utorak 07.08.2018.
13:30
Izvor: Beta

Košarkaši Mega Bemaksa rano jutros otputovali su na Bahame, gde će za pet dana igrati protiv jednog od najuspešnijih američkih Univerziteta, Kentakija, a generalni menadžer Mege Goran Ćakić rekao je da je poziv za učešće na pripremnom turniru velika čast

MZT Skoplje Aerodrom/Dragan Mitreski
MZT Skoplje Aerodrom/Dragan Mitreski

Povezane vesti

"Ukazana nam je velika čast, jer ćemo biti u prilici da odmerimo snage sa najuspešnijim američkim koledž timom svih vremena, koji predvodi legendarni trener i član Kuće slavnih Džon Kalipari", rekao je Ćakić.

S pripremama za narednu sezonu ekipa Mega Bemaksa počela je neuobičejano rano, još 16. jula i start pripremnog perioda bio je poprilično atipičan, jer se odmah krenulo sa brušenjem forme, a ne kako je to ustaljena praksa, sa sticanjem fizičke snage i kondicije. Ekipa Dejana Milojevića poslednja tri dana  trenirala je u noćnom terminu od ponoći do dva sata ujutro.

"Naš duel, koji je na programu 12. avgusta, sat iza ponoći po srednjoevropskom vremenu, predstavlja centralni dogadjaj na njihovoj turneji na Bahamima. U prilog tome svedoči i podatak da smo u zvaničnom programu najavljeni kao 'evropski Kentaki' zbog brojke od čak devet draftovanih igrača u NBA u periodu od 2014. do 2017. godine, po čemu smo odmah iza upravo Kentakija sa 14 i Djuka sa 10 igrača. Time ne može da se podiči nijedan klub van američkog kontinenta", rekao je Ćakić.

On je dodao da će utakmica direktno biti prenošena na televiziji I-Es-Pi-En, ali i na televiziji Arena sport.

Kentaki ima najviše pobeda u istoriji NCAA lige, čak 2.256, a prednjači i po procentu uspešnosti, sa 76,4 odsto pobeda. To je tim koji je 17 puta igrao na fajnal-foru NCAA lige i osam puta je osvajao titulu šampiona. Sa 125 draftovanih igrača u NBA ligu zauzimaju prvo mesto, a prvi su i po broju prvih pikova na draftu.

"Utakmica sa Kentakijem je za nas jako bitna u svakom smislu. Mnogo detalja podredili smo tome pa smo tako poslednja tri dana trenirali u ponoć kako bismo se što je moguće lakše prilagodili na vremensku razliku. Ovaj meč na neki način oslikava politiku kluba koju vodimo i predstavlja vrhunac programa za koji smo se opredelili. Ujedno to je i potvrda ispravnosti i svojevrsno priznanje za kvaliteta našeg rada. Iz tog razloga, naša očekivanja nisu mala", dodao je menadžer Mege i izrazio nadu da će njegova ekipa ostvariti pobedu.

Kao uvertira za duel sa Kentakijem na Bahamima im predstoji meč sa San Lorencom, aktuelnim šampionom Južne Amerike.

"To će biti odlična provera za nas. Radi se o vema iskusnom timu, koji je poslednje tri godine tri puta osvajao titulu prvaka Argentine. Taj meč biće u potpunosti u službi pripreme za utakmicu sa Kentakijem. Otežavajuća okolnost, osim vremenske razlike, je što ćemo igrati po koledž pravilima, koja se znatno razlikuju od FIBA pravila, pa recimo umesto 24, napad traje 35 sekundi. Ali, želimo na pravi način da iskoristimo priliku koja nam se ukazala, a motiv je ogroman", rekao Ćakić.

Po povratku sa Bahama Mega će nastaviti sa prijateljskim utakmicama sa atraktivnim protivnicima, pa će 23. i 24. avgusta u Španiji odmeriti snage sa Estudijantesom i još jednim američkim Univerzitetom - Mičigen.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke