Košarkaši Budućnosti potpisuju: "Crnogorci nisu rasisti!"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 28.03.2019.
12:02
Izvor: Sportske.net

Šestorica tamnoputih igrača KK Budućnost Voli stavili su svoje potpise ispod saopštenja u kom tvrde da rasizam ne postoji u Podgorici i Crnoj Gori.

kkbuducnost.me
kkbuducnost.me

Povezane vesti

Košarkaški klub Budućnost Voli uključio se u akciju odbrane FS Crne Gore koji se od ponedeljka nalazi na udaru britanskih medija.

Englezi su se ostrvili na Crnogorce zbog dešavanja na utakmici fudbalskih reprezentacija ove dve zemlje odigranoj u okviru drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Dok na 'Ostrvu' Crnogorce predstavljaju kao rasiste i traže žestoku kaznu UEFA, u Podgorici traže način da dokažu da se radi o izolovanim slučajevima i u tu akciju uključio se i KK Budućnost Voli.

Šestorica tamnoputih igrača evroligaša iz Podgorice stavili su svje potpise ispod saopštenja za javnost u kojem se navodi da Crnogorci nisu rasisti.

"Osuđujemo svaki oblik rasističkog ponašanja, i svesni smo da su u pitanju pojedinci koji ne predstavljaju stavove, mišljenje i ponašanje državljanja Crne Gore.

Od prvog dana našeg dolaska u Podgoricu, od strane uprave, saigrača, stručnog štaba i navijača osećamo poštovanje, podršku i prihvaćeni smo na najlepši način.

Ljudi sa kojima se svakodnevno srećemo, kao i publika sa tribina, uvek su nam upućivali reči tople dobrodošlice i podrške.

Podgorica je za nas, naše porodice i prijatelje postala naš grad, Crna Gora zemlja u koju ćemo se uvek rado vraćati, a Budućnost VOLI klub koji opravdava svoju reputaciju savremenog evropskog kluba i za koji nas vežu samo pozitivne emocije
", navodi se u saopštenju šestorice igrača Budućnosti.

Potpise ispod navedenog saopštenja za javnost stavili su Erl Klark, Edvin Džekson, Džejms Bel, Koti Klark, Devin Vilijams i Noris Kol.

Buducnost potpisi
kkbuducnost.me

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wilt 100+
Thursday, 28.03.2019
18:51

Dao im milo po 200 eur na platu da napišu da su oni u stvari Montenigersi.
Šala na stranu jedna jako primitivna sredina, a i kod nas ništa nije bolje