Košarka postala popularnija zbog kvalifikacija za Svetsko prvenstvo?!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 10.03.2019.
14:10
Izvor: Sportske.net

Posle brojnih kritika na račun sistema ovog takmičenja, usledila i jedna pohvala, i to kakva!

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Pravo mučenje za veliki broj nacionalnih timova bile su protekle kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, one su konačno završene, a naša reprezentacija je tek u poslednjem kolu protiv Izraela u Beogradu uspeo da izbori plasman u Kinu.

Znate već i da je posle tog meča selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izneo niz kritika zbog nehumanog sistema takmičenja i nemogućnosti da igraju oni najbolji, ali u FIBA misle drugačije.

Njen sportski direktor Evropu Kosta Iliev smatra da je košarka postala popularnija zbog ovakvih kvalifikacija i da će se one nastaviti i u narednom ciklusu.

''Taj sistem ostaje u svakom slučaju. Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2019. su pokazale da takav kalendar funkcioniše vrlo dobro jer su skoro sve utakmice rasprodate, a bilo je i velikog interesovanja televizija.

U globalu, popularnost košarke je porasla. Ističem da možemo da se dogovorimo sa Evroligom u vezi sa promenom datuma utakmica, ali sistem ostaje isti'', objasnio je Iliev u izjavi za ''Izvestiju''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Sunday, 10.03.2019
15:27

Sto se tice ovoga, covek je upravu (pricam iskljucivo za popunjenost hala, za televiziju ne znam).
Narod se uzeleo reprezentativne kosarke. Zaboravljate da oni najbolji godinama ne igraju zvanicne meceve (ne racunamo prijateljske utakmice) u svojoj zemlji.

Uzmite primer nase reprezentacije. Mi smo 2005 imali EP kod nas, od 2005 do 2017 (kad je su pocele kvalifikacije) mi smo samo tri puta igrali zvanicne meceve u Srbiji (2008, 2012 i 2016). Znaci za 12 godina tri puta. Sto je malo mora se priznati.