"Košarka je u Pioniru izgubila i pre nego što je počeo meč, Budućnost je spasila ABA ligu..."

Autor: Ivan Cvetković
utorak 23.04.2019.
09:50
Izvor: Sportske.net

Interesantno je osvrnuti se na medije u Crnoj Gori koji su izveštavali u najbitnijoj utakmici regionalne lige.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Košarkaši Budućnosti VOLI izgubili su u petoj utakmici finala plejofa ABA lige pošto su sinoć ubedljivo poraženi od Crvene zvezde rezultatom 97:54.

Utakmici u hali "Aleksandar Nikolić" prethodile su skandalozne scene pošto su napadnuti crnogorski košarkaši koji su se u jednom trenutku vratili u svlačionicu.

O čitavoj atmosferi u kompletnoj seriji utakmica će se tek pričati, a mediji u Crnoj Gori su izveštavali o meču u Beogradu pre svega kroz prizmu nekošarkaških okolnosti.

Tako su podgoričke Vijesti pisale o Budućnosti koja je "doživela i preživela torturu, pa predala krunu", uz konstataciju da je završena "skandalozna majstorica ABA lige".

"Crvena zvezda je novi šampion ABA lige, igraće Evroligu naredne sezone. U petom meču finala savladala je Budućnost 97:54. Ali, košarka je izgubila i prije nego što je počela posljednja utakmica. Neviđenu torturu i divljaštvo doživjeli su igrači Budućnosti u Beogradu. Meč je kasnio skoro sat, jer su gosti izašli sa parketa, na kome se našlo 40-ak navijača domaćeg tima... To je bila kulminacija svega što se događalo od prve do posljednje utakmice ove finalne serije, koja je bila više od igre i više od sporta. Nažalost...", stoji u komentaru Vijesti.

Portal CDM je rezime utakmice naslovio "Posle pokušaja linča, plavi predali ABA kruni Crvenoj zvezdi" uz dodatak da je Budućnost "možda izgubila mesto u Evroligi, ali spasila ABA ligu jer su izašli na teren nakon linča."

Takođe, navodi se i da su "incidenti pre utakmice uticali na to da košarkaši Budućnosti ne budu na nivou prethodna dva meča u Podgorici".

Radio televizija Crne Gore je konstatovala da je kašnjenje zbog fizičkog i verbalnog napada na košarkaše Budućnosti u Beogradu trajalo 56 minuta i da je Crvena zvezda stigla do pobede nakon dobre serije u drugoj četvrtini.

Takođe, na javnom medijskom servisu Crne Gore pojavio se i tekst koji govori o mnogim problemima koji muče ABA ligu, uz zaključak da je "Crvena zvezda zaslužila pobedu, ali da je ponašanje navijača oba kluba apsolutno nedopustivo" uz pohvale svim akterima na terenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
No rules
Tuesday, 23.04.2019
22:51

Zvezda je bila bolja na terenu i znatno okrutnija na tribinama.

avatar
Tuesday, 23.04.2019
15:06

Ne zelim da opravdam Zvezdu ali juce navijaci nisu uradili nista gore od onog sto su uradili varvari u Podgorici. Isto, tamo je neki huligan pljuvao Covica na sred parketa a ovde isto to uradio neki drugi igracu Buducnosti. Trazili ste gledajte....

avatar
BenkovackiManitas31*
Tuesday, 23.04.2019
11:37

Сад би волели да нису изашли на терен.

avatar
ViniciusJR
Tuesday, 23.04.2019
11:23

Zabranili ste mi komentar u kojem niko nije vrijedjan i u kojem nijesu koriscene neoristojne rijeci. Vidite sami koliko je to korektno. Opet cu reci, igracika Zvezde svaka cast, vise nego zasluzeno. Ali dozvoliti fizicki kontakt na parketu, udarati 3-4 igraca Buducnosti, je van svake pameti. Direktnog fizickog kontakta nije bilo u Podgorici, i ako je prevrsilo svaku mjeru i ono sto se desilo u 3.mecu. Ako je poenta da se vjecito svete "navijaci" i jednih i drugih, tako sto ce svaki sljedeci put sve vise i vise pretjerivati, dok se nesto bas ozbiljno ne desi, onda neka se ugasi liga.

avatar
Wilt 100+
Tuesday, 23.04.2019
13:49

Sve je krenulo od Repešine izjave u Beogradu, inače u prve dve utakmice niko nije ulazio na teren, to je ipak patentirano u Morači...a patent primenjen u petom meču, sada treba tužiti zvezdu jer nije platila licencu a koristila patent. Momci su krvavo zaradili Evroligu a samo se piše o Bokanima, Čovićima , Repešama !!!

avatar
ViniciusJR
Wednesday, 24.04.2019
11:34

Ne treba da se vodi time krenulo je tamo ili ovdje. Ovdje je krenulo pljuvanje na parketu tatinih sinova, a tamo je poslije pusten direktan fizicki kontakt igraca i oko 20 huligana. Ne treba kao u onom filmu, cuvena recenica "ko je poceo rat?". Ja se nadam samo da ce prvi naredni mec, dje god bio, biti ok, ali tesko s obziron kako se nas narod lozi na smijesna saopstenja. Ja sam i nakon prva 2 meca kao navijac Buducnosti rekao da je bezvezna izjava Repese. Treba da se pjeva, skace, uzivanje je gledati takvu atmosferu...pa i pogrdni povici, jaka stvar, desava se na svakom drugom mecu. Ali teren, parket je svetinja, i tu nikako ne smije da se ugrozi sigurnost igraca. A igraci i jedne i druge ekioe su s obzirom na tenziju koja je napravljena bili sasvim korektni. Zvezda je zasluzila titulu i uzela bi je i pred praznim tribinama i bilo dje, mogla je da je uzme i u Podgorici, bolji su tim ove godine, i tu nema dileme.

avatar
paok
Tuesday, 23.04.2019
11:18

Ponasanje navijaca u celoj seriji je bilo katastrofalno i to nikoga ne cudi. Buducnost moze da se vadi na sta hoce ali nisu imali nikakve sanse u sve tri utakmice u Beogradu. I one dve sto su dobili nisu bili nista bolji od Zvezde. Od iduce godine dva nasa kluba u Evroligi.

avatar
Marko HM
Tuesday, 23.04.2019
10:50

Ne podržavam nikakvo nasilje, ali me nervira prebacivanje krivice na jednu stranu. Prošle, a i ove godine, mi smo doživeli horor u Podgorici. Juče je prvi incident izazvao košarkaš Budućnosti gađavši kamermana loptom. Dakle, sve je u redu po tom pitanju i za sve je kriva Zvezda. Ne bih rekao... Treba kazniti i jedne i druge i to debelo.

avatar
Skaut1
Tuesday, 23.04.2019
10:49

Sve sve, ali da izgubiš sa 19, 38 i 43 razlike, a kod kuće dobiješ sa 8 i 4, i pričaš o svemu drugom samo ne o košarci...Sve je zakuvao Jasko fijasko sa spin pričom posle 2 utakmice o ne znam čemu, Srbima u familiji i sličnim nekošarkaškim stvarima. Čoveče, 100 razlike u 3 utakmice !!! A imaš skuplji tim, i u najmanju ruku suđenje 50:50. Šta je još potrebno, da publika navija za tebe?

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 23.04.2019
10:37

A sta je opravdanje za minus 38?:-D Daleko od toga da je i u prve dve utakmice bilo dobro na tribinama (narocito u prvoj), ali, trebali ste da osudite i svoje divljanje, mislim na ''Vijesti'' koje o tome nista ne pisu.