Korona se širi Jadranom, šta će biti sa ABA ligom?

Autor: Darko Mitrović
subota 22.08.2020.
22:59
Izvor: Sportske.net

Nepovoljne informacije stižu ovih dana iz Hrvatske.

aba-liga.com/Mornar/Media Pro
aba-liga.com/Mornar/Media Pro

Povezane vesti

Svi jedva čekamo povratak košarke na ovim prostorima posle skoro šest meseci pauze, ali koronavirus i dalje pravi velike probleme.

Pre svega se to odnosi na pojedine hrvatske klubove, konkretno Split i Zadar, čijih je nekoliko igrača zaraženo.

Najpre je otkriven jedan slučaj u Splitu, posle čega je kompletna ekipa testirana, a kada su rezultati stigli, ispostavilo se da su još trojica zaražena.

Potom je i Zadar objavio da ima jednog zaraženog košarkaša, zbog čega je ovaj tim morao da prekine pripreme i zajedno sa članovima stručnog štaba do daljnjeg otišao u samoizolaciju.

"Svi zaposleni u KK Split za koje je postojala i najmanja mogućnost kontakta za zaraženim igračima uradili su testiranja i dobili su negativne rezultate. Živimo i radimo u skladu sa svim epidemiološkim merama. Sportskim prijateljima iz Zadra želimo da se što pre vrate svakodnevnom ritmu", objavio je KK Split na Instagramu, a iz Zadra je odmah stigao i odgovor Splićanima.

"Hvala, prijatelji! Pazite se i vi, nadamo se da ćemo se uskoro videti!"

Nova sezona bi trebalo da počne u oktobru, još uvek nije utvrđeno u kom formatu, a nedavno su se pojavile informacije da će se prvih nekoliko kola igrati u Laktašima po ''balon sistemu'', po ugledu na NBA ligu.
-
baner
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke