Konačno! Bogdan u "Mundobasket" izdanju!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 07.11.2019.
08:23
Izvor: Sportske.net

Namestio ruku, ali šampion bio prejak. Harden na tragu Džordana, MVP Janis slavio u derbiju večeri. Gudurić solidan u neočekivano ubedljivoj pobedi Memfisa.

Nathan Denette/The Canadian Press via AP
Nathan Denette/The Canadian Press via AP

Povezane vesti

Sakramento se dobro borio protiv šampiona, ali su i pored 22 poena Bogdana Bogdanovića pretrpeli poraz u Kanadi. Naš as je ubacio šest trojki, Kingsi su skupo prodali kožu, šteta što ovaj nivo igre ne pokazuju protiv slabijih timova. Smanjili su veliku prednost Reptorsa, prišli na jedan posed u finišu, ali je Toronto zadržao pobedu. Siakam je ubacio 23 poena, Lovri koji je u sjajnoj seriji koš više. Kingsi su izjednačili rekord franšize sa 20 trojki, ali nije bilo dovoljno. Bjelica 5 poena, 2 skoka, upisao je jednu trojku.

Domantas Sabonis se vratio na parket, malo je zarđao, ubacio je 13 poena, uz loš procenat šuta, ali imao čak 17 skokova. Indijana je na 50% dobili su Vašington, Bitadze je ispao iz petorke, ali je dobio 20 minuta, Gruzijac je ubacio 13 poena. Iako su igrali treći put u četiri dana, domaći nisu delovali umorno, Ti-Džej Voren se nameće kao lider tima, ubacio je 21 poen. Na drugoj strani Bredli Bil 30, biće ovo teška godina za Vizardse, imaju skor 2-5.

Detroit je prekinuo loš niz, boljeg protivnika nisu mogli da požele, Dramond je ubacio 27 poena i imao 12 skokova u pobedi nad slabim Niksima. Junak je bio Toni Snel, pogodio je svih devet šuteva, od toga šest trojki, porušio rekorde franšize i stigao do 24 poena. Pistonsi su šutirali 56%, Njujork sa skorom 1-7 ostaje najgori tim lige.

"Rezervni" Golden Stejt je bio lak zalogaj za Hjuston, 36 poena Hardena, čitava petorka Roketsa je postigla 17 i više poena, dali su 21 trojku. Harden je ubacio u prvih osam mečeva 292 poena, 36.5 po meču, jedini bolji skor od njega imao je onaj najbolji Majkl Džordan koji je dao 303 u jesen 1988.

Trae Jong je odigrao loš meč, završio je sa devet poena, nema suspendovanog Kolinsa, pa ubedljiva pobeda Čikaga u Džordžiji nije veliko iznenađenje. Satoranski je brojao do 27, za tri četvrtine je sve rešeno...

Karl Entoni Tauns se vratio u tim Minesote, ubacio je 25 poena, imao 13 skokova, Vigins je bio najefikasniji sa 30, ali "Vukovi" gube tlo po nogama. Novi poraz, ovoga puta u Tenesiju od lošeg Memfisa. Domaćin je rivalu utrpao 137 poena, Dilon Bruks i Dža Morant su do vrha napunili koš gostiju sa severa, Gudurić je igrao nešto više od 16 minuta, ubacio je sedam poena, imao po 4 skoka i asistencije.

Dalas je dobio i petu utakmicu u sezoni, Luka Dončić je uz 25 poena, imao po 7 skokova i asistencija. Orlando je igrao mnogo bolje nego u prethodnim mečevima, 19 koševa, 11 skokova, 7 asistencija za Vučevića. Medžik je bio blizu pobede, Dončić je napravio par grešaka u poslednjem minutu, ali Vučević nije pogodio poslednji šut.

Marjanović na terenu manje od dva minuta, prazne kolone, imao je jedan promašaj i grešku.

Vratio se Embid, ali nije uspeo da spreči drugi poraz u nizu Siksersa. Pali su u jednom od derbija od Jute, Rudi Gobert je uz 14 poena, imao 16 skokova, po 3 asistencije i ukradene lopte. Donovan Mičel je ubacio 24 poena, Bojan Bogdanović 20, Juta je dobila bitku pod koševima protiv skakački jednog od najmoćnijih timova lige. Embid je meč završio sa 27 poena, 16 skokova, Ričardson odigrao najbolje od dolaska iz Majamija, 24 poena. U nastavku, gostima je nedostajao Ben Simons zbog povrede ramena, u stvari on je odigrao samo deset minuta.

Veliki derbi večeri pripao je Milvokiju. Odneli su pobedu sa Pacifika u onome što su mnogi skloni da vide kao borbu za prsten. Baksi su slavili protiv Klipersa, Adetokumbo je imao jedno od onih izdanja kada ga je nemoguće čuvati, 38 poena, 16 skokova, 9 asistencija. MVP je imao sjajnu podršku u Džordžu Hilu, vezeran je sasuo šest trojki, trećinu od ukupnog broja Baksa. Klipersi bez Leonarda koji se odmarao, Montrezi Harel u prvom startu 34 poena, 13 skokova, Lu Vilijams je ubacio 34, ali su rezerve Baksa presudile, igrači sa klupe su ubacili 47 poena, Klipsi samo 20.

Rezultati:

Detroit - Njujork 122:102
Indijana - Vašington 121:106
Atlanta - Čikago 93:113
Hjuston - Golden Stejt 129:112
Toronto - Sakramento 124:120
Memfis - Minesota 137:121
Dalas - Orlando 107:106
Juta - Filadelfija 106:104
LA Klipers - Milvoki 124:129

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke