Koliko je realno da Srbija dobije veliko ime na klupi košarkaške reprezentacije? Rešenje već spremno?!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 16.09.2019.
09:36
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Izgleda da nećemo dugo čekati na odluku čelnika KSS.

BETAPHOTO/LUKA FILIPOVIC/DS
BETAPHOTO/LUKA FILIPOVIC/DS

Povezane vesti

Svetsko prvenstvo u Kini je završeno, Španci su novi prvaci sveta, a Srbija je završila na petom mestu, iako je pre početka šampionata slovila za prvog favorita, pored Amerikanaca.

Nažalost, očekivanja nisu ispunjena, pa je Aleksandar Đorđević odmah posle meča sa Česima za peto mesto potvrdio da preuzima odgovornost i napušta mesto selektora.

Od tog trenutka počela su licitiranja u javnosti ko bi mogao da ga nasledi i u prvi plan su odmah izbila dva imena - Igor Kokoškov i Saša Obradović.

U prvom trenutku je delovalo da je Kokoškov prvi favorit, ali izgleda da je njegov angažman u Sakramento Kingsima nepremostiva prepreka da preuzme i reprezentaciju Srbije, pre svega zbog kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će se igrati u ''nezgodnim'' terminima, o čemu je juče za RTS govorio i menadžer Miško Ražnatović.

I već danas, ''Žurnal'' na svojoj naslovnoj strani prenosi najnovija saznanja da je najbliži klupi ''Orlova'' Saša Obradović, koji nema tih prepreka sa kojima bi se Kokoškov suočio, a uz to, nema sumnje da ima veliku želju da se posle zapaženih rezultata u Albi i Lokomotivi Kubanj oproba i u selektorskoj ulozi.

Saša Obradović ima 50 godina, nekadašnji je saigrač Aleksandra Đorđevića u reprezentaciji Jugoslavije i deo je onih nezaboravnih uspeha našeg nacionalnog tima u drugoj polovini devedesetih.

Trenutno je trener Monaka, što mu ne bi pravilo problem da preuzme i nacionalni tim.

Veruje se da bi odluka mogla brzo da bude donesena, iako ne treba odbaciti ni opciju da čelnici KSS najpre kontaktiraju i ona najveća trenerska imena koja trenutno imamo, poput Željka Obradovića i Svetislava Pešića, koji sjajan posao rade u evroligaškim klubovima Fenerbahčeu, odnosno Barseloni.

Ipak, pitanje je koliko bi oni bili voljni da preuzimaju i dodatnu obavezu u nacionalnom timu, gde su već davno ostvarili najveće ciljeve.

Čekamo odluku...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ŠDanilo
Monday, 16.09.2019
16:02
avatar
⭐♦ povratka kralja
Monday, 16.09.2019
13:19

Obradović je, u Nemačkoj, uzeo kup i titulu SA KELNOM (?!), plus još 3 kupa sa Albom (igrao je i Top 16 Evrolige). 2015. je bio proglašen za trenera godine u Nemačkoj (u konkurenciji sa Karijem i Trinkijerijem).
U Ukrajini je uzeo (prvu i jedinu) titulu sa Donjetskom, iako je došao da ih spase ispadanja.
U Rusiji je, sa Lokomotivom, prošle sezone uzeo kup, igrao finale Evrokupa i bio proglašen za trenera godine u Evrokupu. Sasvim lepu karijeru je izgradio, iskusan strucnjak. Ako ne moze Kokoskov, mislim da nema boljeg resenja.

avatar
riquelme
Monday, 16.09.2019
12:20

Koliko god bili veliki Pesic i Obradovic od ovog drugog nema nista. On je vec video kako izgleda NBA reprezentacija. Pesica bih zaobisao neka kida sa Barsom, vreme je da se vrati na vrh EL. Obradovic iskusan trener, ima uspehe, dobijena finala ali ipak bih zbog sastava ekipe gde nasi top igraci imaju sve vise NBA dnk-a, mislim da bi covek sa naseg govornog podrucija, u ovo slucaju i nas covek koji poznaje nasu kosarku najbolji izbor ako je to moguce. Kookskov no. 1!

avatar
Bato C.
Monday, 16.09.2019
10:45

Mislim da se nece osetiti velika promena sto i nije tako lose. Sveža krv uvek dobro dodje.
Ali naslov je stvarno smesan.
Nikad do sada i nije bilo malo ime na čelu reprezentacije i verovatno neće biti.
Tako da VRLO je realno xa xa xa

avatar
⭐♦ povratka kralja
Monday, 16.09.2019
10:41

Ma ne bi hteli da Zeljko i Pesic da se maltretiraju sad. Ukoliko Kokoskov ne moze, jer verujem da zeli sto je i sam izjavio, Sasa Obradovic deluje kao dobro resenje.

avatar
noxovac993
Monday, 16.09.2019
09:52

Sasa Obradovic? Pa bolje da je ostao Djordjevic.

avatar
riquelme
Monday, 16.09.2019
12:14

Odlican je to trener. Doslo je do zasicenja a i on je sam znao da ide posle SP-a. Steta sto ide bez bar jednog zlata to je svakako zaslutio...

avatar
Hannibal Lecter
Monday, 16.09.2019
14:41

ocito nisi upucen bas u kosarku...

avatar
REVØLT
Monday, 16.09.2019
09:41

Grbic-Kovac, Djordjevic- S. Obradovic. Jedno od boljih resenja u svakom slucaju.

avatar
riquelme
Monday, 16.09.2019
12:15

Ma Grbic je sklonjen. To je sramota... Uz svako postovanje za Kovaca.

avatar
riquelme
Tuesday, 17.09.2019
20:41

Ne mislim, jeste tako. Ali mozda je moglo i bolje tako da ajde neka bude da je zbog rezultata.

avatar
REVØLT
Tuesday, 17.09.2019
00:49

Mislis da je sklonjen zbog brata? Svakako je trebao da prepusti kormilo drugome...