Koliki će biti budžet Partizana i šta je Partizan odgovorio na pozive sudija nakon finala?

  • Autor: Aleksandar Obrenović

  • 26. jun 2019.

  • 21:45

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Partizan je završio sezonu, a Ostoja Mijailović se obratio medijima.

Koliki će biti budžet Partizana i šta je Partizan odgovorio na pozive sudija nakon finala?
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
Ostoja Mijailović je potvrdio da će Andrea Trinkijeri ostati na čelu stručnog štaba, sumirao je utiske sezone, zahvalio se publici, a onda je govorio i o KLS ligi i sudijama, kao i o Evroligi.

Budžet će, po svemu sudeći, biti prilično veći u odnosu na prethodnu sezonu.

"U završenoj sezoni smo 30% budžeta iskoristili na vraćanje dugova. Siguran sam da će novi budžet biti preko 25% u odnosu na prethodnu sezonu. Želimo da podignemo klub većim ulaganjima u prvi tim, Andrea Trinkijeri je tu, ima još dve godine ugovora. Želimo kontinuitet jer je to garancija za uspeh. Sve je ostalo iza nas, ulagaćemo u budućnosti jer smo dosta problema rešili. Uspeli smo da preskočimo i poslednju finansijsku obavezu prema poreskoj upravi", rekao je on.

Evroliga sutra donosi odluku ko će biti poslednji učesnik. Partizan ima šanse.

"Ja zbog sutra ništa nisam komentarisao o KLS. Ja sam rekao moje mišljenje o srpskoj košarci, a rekao sam i šta je želja Partizana. Na parketu treba pustiti momke da se bore na fer i sportski način. Sve zavisi od sponzorstva, od sportkog ambijenta. Za mene ja Partizan pobednik četvrte utakmice, bez obzira šta se dogodilo. Nije bilo pravedno prema Partizanu, momci će nastaviti dalje da se takmiče bez obzira na sve.

Sudijama je krivo što se to dogodilo, nekoliko puta su zvali, ali Partizan to ne zanima. Partizan je zaslužio da igra petu utakmicu
", rekao je Ostoja Mijailović.

Da li će ABA izgubiti mesto u Evroligi od sledeće sezone? Mijailović je rekao da nije dobra situacija na Jadranu posle finala u poslednje dve godine.

"Uvek želim da sistem napreduje. U finalu ABA lige se svašta izdešavalo. Upućene su ozbiljne kritike od Evrolige, ABA mora da se podigne na viši nivo. Još godinu dana ugovora  ima ABA liga sa Evroligom. Srbija je najviše dala što se tiče ABA lige", rekao je Mijailović.

Kakve su, zapravo, šanse Partizana?

"Ne treba slaviti, ne treba se radovati. Šta god da se desi, Partizan je pobednik. Mi smo sve dali što je traženo od nas. Mi smo pokazali da smo klub koji je spreman da se takmiči u Evroligi", rekao je Mijailović.

  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari