Kokoškov već sklapa ekipu, Sansi spremili maksimalan ugovor za centra, stiže i Dončić?!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 10.05.2018.
18:00
Izvor: Sportske.net

Ekipa iz Arizone očigledno sa većim ambicijama nego prethodnih godina ulazi u narednu sezonu.

EPA/ARMANDO BABANI
EPA/ARMANDO BABANI

Povezane vesti

Finiks Sansi su i ove sezone bili među najslabijim ekipama u ligi, ali izgleda da je uprava franšize rešila da stane na kraj slabim igrama i zadovoljavanju visokim pozicijama na draftu.

Okupili su jezgro mladih igrača, lider je sjajni bek Devin Buker, tu su i Ti Džej Voren, vrhunski atleta Markis Kris, Džoš Džekson, koji je imao solidnu ruki sezonu, pred sam kraj je dobio i više slobode pa je ubacivao i 20+ poena rivalima, a ne treba zaboraviti ni omalenog Tajlera Julisa, kao i talentovanog Hrvata Dragana Bendera.

Na mesto prvog trenera postavljen je Igor Kokoškov, srpski strateg, kojem je ovo prvi samostalni angažman u NBA ligi.

On u Arizonu dolazi iz Jute, u kojoj je obavljao ulogu pomoćnog trenera, a očekivanja uprave su očigledno velika.

Imaće još jednom visoku poziciju na draftu, 15. maja će biti održana lutrija, nakon koje će se znati sa koje pozicije će Finiks ove godine birati, a velika je verovatnoća da bi u njihovim redovima mogao da završi i Luka Dončić, kako je Kokoškov sa mladim slovenačkim reprezentativcem nedavno osvojio Evropsko prvenstvo u košarci.



Čini se da se za košarkaša madridskog Reala i pravi prostor u Finiksu, kako je uprava kluba spremila maksimalan ugovor za centra.

Naime, Sansi su zainteresovani da u svoje redove dovedu peticu Hjuston Roketsa, Klinta Kapelu.

Švajcarac ovog leta postaje ograničeno slobodan, što znači da Hjuston donekle drži stvari u svojim rukama, ali pitanje je da li su spremni da mu ponude maksimalan ugovor, pošto bi u slučaju da mu neka strana to ponudi, morali tu ponudu da izjednače kako bi ga zadržali.

Hjuston će ovog leta morati da sprema veliki ugovor i za Krisa Pola, koji takođe postaje slobodan agent, ali će morati da zadrže i Trevora Arizu, koji će takođe moći da promeni sredinu, pa mnogi analitičari u NBA procenjuju da bi Kapela mogao da ide.

Na taj način bi Finiks odustao od mogućnosti da na draftu bira DeAndre Ejtona, momka rođenog na Bahamima, koji je u sezoni za nama nastupao za univerzitet Arizona, pa su mnogi pretpostavljali da bi njegov naredni korak mogli da budu upravo Sansi.

Ukoliko bi dakle Kapela stigao kod Kokoškova, velika je verovatnoća da bi Sansi na draftu tako mogli da angažuju Luku Dončića, a sa Kapelom i Dončićem kao pojačanjima na postojeći roster i sjajnim stručnjakom kakav je Kokoškov, nema sumnje da bi Sansi mogli da se nadaju pomaku u ligi u odnosu na prethodne sezone, a možda i plasmanu u doigravanje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 11.05.2018
23:59

Kojom logikom bi Hjuston pre pustio prvog centra umesto Arize? Takodje,Finiks moze napraviti toliki korak da ne bude medju najlosijim ekipama sve da im svi navedeni dodju.

avatar
Roj Kin 16
Thursday, 10.05.2018
19:34

Kapeli maksimalni??!! Bolji je Ejton, a i da ne uzmu Ejtona prije će uzeti Marvina Beglija..

avatar
_Goran_
Thursday, 10.05.2018
19:17

Ne znam koja normalna osoba bi dala maksimalan ugovor za Klint Kapela.

avatar
pepyslav
Thursday, 10.05.2018
19:09

Capela nije igrac koji bi u Finiksu promenio mnogo, takvom igracu trebaju vrhunski razigravaci, kao sto su u Hjustonu Paul i Harden, a to ovde ne bi imao, Doncic ne bi mogao da odgovori vec sad takvom izazovu....bolje da uzmu Aytona i nekog dobrog pleja...