Kokoškov ostaje jedini evropski trener, Baksi se odlučili za domaćeg stručnjaka

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 17.05.2018.
11:38
Izvor: Sportske.net

Milvoki Baksi su doneli odluku, evo ko će ih predvoditi u narednoj sezoni.

Beta/Frank Gunn/The Canadian Press via AP
Beta/Frank Gunn/The Canadian Press via AP

Povezane vesti

Ekipa iz Viskonsina otpustila je Džejsona Kida još pred kraj regularnog dela sezone, na njegovo mesto je postavljen Džo Pranti, koji nije zadovoljio u doigravanju, kako su Baksi, doduše nakon sedam mečeva, poraženi od Boston Seltiksa u prvoj rundi.

Intervjuisali su brojne trenere, a izbor je pao na bivšeg stratega Atlanta Hoksa Majka Budenholcera.

Budenholcer je bio glavna meta GM-a Džona Horsta, a u najuži izbor pored bivšeg trenera Hoksa ušao je i bivši trener moskovskog CSKA i madridskog Reala Etore Mesina.

Ipak, posao je dobio američki stručnjak, koji je 2015. godine dobio i nagradu za trenera godine u NBA ligi, kako je predvodio Atlantu do skora od 60-22 i prvog mesta na Istoku u regularnom delu sezone.

Raptors Hawks Basketball

Budenholcerova karijera je tekla interesantnim tokom, nakon koledža je otišao u Dansku, gde je nastupao za Velje i bio najbolji poenter ekipe sa 27,5 poena po utakmici.

Bilo je to davne 1993. godine, a dok je igrao za prvi tim pomenute danske ekipe, Budenholcer je radio kao trener mlađih timova.

Igračkoj karijeri je posvetio samo godinu dana, a nakon toga je dobio posao u San Antonio Sparsima kao video koordinator.

Za dve sezone je promovisan u asistenta Grega Popoviča, a kao član stručnog štaba Sparsa, Budenholcer je osvojio četiri šampionska prstena.

Prvi i do sada jedini samostalan posao dobio je 2013. godine u Atlanti, koju je predvodio u prethodnih pet godina.

Smatra se za jednog od najboljih stručnjaka u NBA u ovom trenutku, ima 48 godina i jasno je da je pred njim velika karijera.

Sada će dobiti priliku da radi sa sjajnim Janisom Adetokumbom, na raspolaganju će imati i vrsnog poentera kakav je Kris Midlton, tu su i Erik Bledso, Malkom Brogdon i talentovani Ton Mejker, pa nema sumnje da je Budenholcer dobio talentovano jezgro sa kojim definitivno može da napravi dobar rezultat na Istoku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke