Kokoškov okupio ''Orlove'', pa izašao pred novinare, šta će biti sa Melounom?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 17.02.2020.
15:43
Izvor: Sportske.net, telegraf.rs

Novi selektor reprezentacije Srbije Igor Kokoškov danas je održao prvu konferenciju za medije po dolasku na tu funkciju, u danu kada je okupio ekipu za početak kvalifikacija za EP.

Beta/AP Photo/Frank Franklin II
Beta/AP Photo/Frank Franklin II

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije, naravno u znatno izmenjenom sastavu jer je klupska sezona u punom jeku, okupila se danas u Beogradu, na početku priprema za prve mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

''Orlovi'' startuju u četvrtak od 18 časova u Helsinkiju protiv Finske, u nedelju (17h) će u Beogradu dočekati selekciju Gruzije.

Novi selektor Igor Kokoškov neće moći da računa na košarkaša Crvene zvezde Ognjena Dobrića, koji je povredio prst, ostali pozvani igrači će mu biti na raspolaganju.

Na početku današnje pres konferencije, Kokoškov se zahvalio Košarkaškom savezu Srbije na ukazanom poverenju, ali i Dušanu Ivkoviću, koji je takođe uticao da se on danas nađe na klupi ''Orlova''.

''Ovo je poseban trenutak u mom trenerskom poslu, nisam više tako mlad, imam trenerski staž, ali bez obzira na to šta sam uradio do sada, ovo je poseban zadatak.

Mi ne možemo ništa da predvidimo kakav će biti ishod, i ostali timovi će želeti da pobede, mi se nećemo samo pojaviti i da to bude dovoljno da pobedimo, moramo protiv svakog da se borimo i u 'prozorima' i kasnije na Olimpijskim igrama, daće Bog.

Ja mogu da kažem da ćemo se boriti maksimalno, tu neće biti nikakvog kompromisa i kalkulacija, to vam obećavam'', poručuje Kokoškov, prenosi ''Telegraf''.

U javnosti se nedavno dosta govorilo o dolasku i trenera Denver Nagetsa Majkla Melouna u stručni štab reprezentacije Srbije, što je uostalom objavljeno i na zvaničnom sajtu KSS.

Ipak, još uvek se čeka leto i konačna Melounova odluka.

''Ono što mogu da kažem, sa naše strane smo uradili sve da budemo transparentni i da kada se stvorila ta ideja i inicijativa, da pokažemo dobrodošlicu. Po imenovanju sam dobio čestitku i njegov predlog da se priključi.

To je bilo jedno lepo priznanje.

Sve sa naše strane je urađeno transparentno i poztivno, on sam ima obaveze u svom klubu, kada se njemu završi sezona, ostaje na njemu da odluči da li želi da nam se priključi.

Sa naše strane je sve apsolutno dobro urađeno, ta dobrodošlica i dalje stoji, ali on je čovek trenutno fokusiran na svoj tim.

Ukoliko je voljan da nam pomogne to je super, ali opet bitno je da je se tim fokusira na nas, ne na Kokoškova ili Melouna'', naglasio je Kokoškov, koji je potvrdio i da je pre preuzimanja dužnosto razgovarao i sa bivšim selektorom Aleksandrom Đorđevićem.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke