Kokoškov o Dončiću i Jokiću: "Ta lakoća zaustavlja dah"

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 25.09.2020.
19:36
Izvor: Sportske.net

Suvišno je govoriti o igrama dvojice igrača sa ovih prostora.

EPA-EFE/ERIK S. LESSER
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Povezane vesti

Igor Kokoškov je oduševljen talentom koji u sebi imaju Luka Dončić i Nikola Jokić.

On je o tome govorio i za hrvatski portal "Index.hr", nahvalio je obojicu.

"Ne znam što bih rekao, neverovatno. Obojica svojim igrama pričaju priče o sebi. Percepcija i anticipacija igre kod njih dvojice je nešto nestvarno. Njihov košarkaški 'računar' je nekoliko generacija ispred ovih igrača s kojima igraju, a ti igrači igraju na najvišem mogućem košarkaškom nivou na svetu. Obojica na najbolji način predstavljaju evropsku, balkansku košarku, predstavljaju jugoslovensku školu koja se bazira na sjajnoj inteligenciji, vicu, čaroliji, dodavanju. Počevši od Ćosića, Divca, Kukoča… Sve su to bili plejmakeri bez obzira na nominalnu poziciju.

Jokić je danas tipičan primer pleja 'petice', što su nekad mogli da igraju Ćosić, Divac ili Sabonis. Impresivno je gledati Nikolu kako igra, ta lakoća zaustavlja dah. U košarci je daleko najteži tehnički i taktički deo dodavanje, jer ono traži neverovatno razumevanje igre, anticipaciju, a njegova košarka inteligencija je zaista nešto unikatno i nestvarno", rekao je Kokoškov za "Index".

Aktueni selektor Srbije je godinama radio u Sjedinjenim Američkim Državama kao pomoćni trener u NBA klubovima i čak i kao glavni trener u Finiksu, a od ove sezone je krenuo u Evropu gde će predvoditi Fenerbahče.







Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke