Kokoškov neće Vilijamsona, želi plejmejkera po svaku cenu!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 22.04.2019.
16:48
Izvor: Sportske.net

Finiks Sansi imaju jasan cilj.

AP Photo/Danny Karnik
AP Photo/Danny Karnik

Povezane vesti

Minulog leta su imali pravo da prvi biraju na NBA draftu, pa su u svoje redove doveli DeAndre Ejtona sa univerziteta Arizona.

Centar sa Bahama je bio projektovan da bude prvi pik na draftu, tako je i bilo, ali ove godine Sansi imaju drugačiju ideju.

Naime, ukoliko se opet dogodi da biraju prvi, za šta imaju šansu, Sansi ne bi birali Zajona Vilijamsona, zbog koga su brojne ekipe "tenkovale" ove sezone.

Kavsi i Niksi ga žarko žele u svojim redovima, pa su ovu sezonu gotovo od starta stavili u drugi plan, kako bi bili među najslabijim timovima u ligi i kako bi imali najveće šanse da se dočepaju prvog mesta za biranje na draftu i šanse da dovedu Vilijamsona.

Zion Vilijamson Zajon Vilijamson

Sansi ipak ne žele "zver" sa Djuka, njihov plan je da pikuju plejmejkera sa Marej Stejta Dža Moranta.

Ovaj momak je oduševio u nedavno okončanoj sezoni, kako je sa 10 asistencija po utakmici bio najbolji u tom segmentu u čitavij Prvoj diviziji NCAA.

Beležio je i 24,5 poena po utakmici, uz 5,7 skokova i GM Sansa Džejms Džouns je oduševljen njegovim talentom, smatra da bi se odlično uklopio u Finiksu, pa je zato voljan da ga bira i pre Vilijamsona.



I ne samo to, Sansi, koji su imali još jednu razočaravajuću sezonu, žele i jednog iskusnog plejmejkera.

Tako se na radaru kluba našao Džru Holidej iz Pelikansa, koji bi u trejdu mogao da stigne u Arizonu.

Pelikansi bi mogli da trejduju većinu igrača, jer žele da naprave reset, kako je izvesno da će ostati bez prve zvezde Entonija Dejvisa.

Sansi su prvi favorit za Holideja prema pisanju medija u SAD, prate ga i Orlando i Čikago, ali je navodno Finiks najbliži nekadašnjem beku sa UCLA univerziteta.

Holidej je imao jako dobru sezonu u Nju Orleansu, u proseku je beležio 21,2 poena (najviše u karijeri), 7,7 asistencija, pet skokova i 1,6 ukradenih lopti po utakmici.


Tako bi Sansi mogli da zacementiraju mesto organizatora igre, sa Holidejom bi odmah dobili na kvalitetu, dok bi mladi Dža Morant predstavljao zalog za budućnost, a imao uz koga i da se razvija pravilno u najjačoj ligi na svetu.

Sam Kokoškov je poznat kao trener koji je tokom karijere imao fantastičnu saradnju sa plejmejkerima, preporodio je Rubija u Juti, iz Dragića je izvukao maksimum na Eurobasketu pre dve godine, kada su Slovenci osvojili zlato sa srpskim trenerom na klupi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CZYNWA
Tuesday, 23.04.2019
00:30

Sto ne znaci da nece draftovati Zajona.. Uzmu ga sa prve pozicije i trejduju za Dzaa i jos nekoga ili jos pika druge runde, jer bi svi prihvatiki takav trejd.