Kokoškov napravio čudo, pomogao Jokiću! Sjajni Dončić delio "banane" Hardenu, pogodio i sa svoje polovine!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 11.03.2019.
08:13
Izvor: Sportske.net

Iznenađenje sezone noćas u Kaliforniji. Luka Dončić sjajan, ipak Kris Pol blokadom rešio državni derbi...

Beta/AP Photo/Frank Franklin II
Beta/AP Photo/Frank Franklin II

Povezane vesti

Feniks je specijalizovan za velika iznenađenja. Najgori tim lige je srušio jednu tradiciju, Igor Kokoškovi može da bude ponosan, pod njegovim vođstvom Sansi su dobili prvi put Voriorse posle pet godina.

Takođe ovo je prva pobeda Feniksa u gostima protiv nekog od timova sa Zapada. Devin Buker je ubacio 37 poena, od toga 13 u nizu u poslednjoj četvrtini i prelomio meč.

Voriorsi su loše šutirali, na drugoj strani Sansi napravili svega osam grešaka i na kraju stigli do četvrte pobede u pet mečeva, ukupno 16. u sezoni.

Inače, sada Denver u utorak ima šansu da se približi šampionu na pola pobede, ako savlada Minesotu

Lider je pao u San Antoniju. LaMarkus Oldridž je odigrao odličan meč, ubacio 29 poena, imao 15 skokova, na drugoj strani Adetokumbo 27 poena, 13 skokova i 6 asistencija.

Sparsi izgleda stižu u pravu formu, pet pobeda u nizu, plej of je sve bliži, to je bio glavni cilj, a posle toga je sve moguće. Prednost Milvokija na čelu Istoka se istopila, izgubili su dve u nizu i sada beže Torontu samo dve pobede.

Toronto je na matineu savladao Majami, Filadelfija bila bolja od Indijane.

Atlanta je dobila Pelikanse u beznačajnom meču, Džon Kolin je ubacio 23 poena, a gorku pilulu progutao je Orlando. I pored 26 poena i 10 skokova Nikole Vučevića, Medžik je pokazao staru slabost, najlošije igra protiv ekipa iz donjeg doma. "Grizliji" su slavili uz 26 poena Konlija, Medžik je na deobi devetog i desetog mesta, propustili su šansu da stignu komšije iz Majamija.

Džef Tig je ubacio 20 poena, imao 10 asistencija u trijumfu Minesote nad Niksima, najgorim timom lige, dok je derbi Teksasa pripao Hjustonu. U neočekivano tvrdoj utakmici, Harden je ubacio 20 poena, imao problem sa penalima. Poslednji napad je imao Dončić, na njemu su bila trojica igrača, asistirao je Džajlenu Bransonu, ali je Kris Pol odigrao sjajnu odbranu, blokadom rešio pitanje pobednika. Dončić je meč završio sa 19 poena i imao 15 skokova, najviše u NBA karijeri, asistencija mu je nedostajala za tripl dabl.

On je inače lupio blokadu Hardenu, sprečivši "step bek", a pogodio je i protivnički koš sa svoje polovine, mada se nije računalo, prethodno je zatražen tajm-aut.

Golden Stejt - Feniks 111:115
San Antonio - Milvoki 121:114
Minesota - Njujork 103:92
Dalas - Hjuston 93:94
Memfis - Orlando 105:97
Atlanta - Nju Orleans 128:116
Filadelfija - Indijana 106:89
Majami - Toronto 104:125

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke