Kokoškov kao Mojsije, čudo u pustinji protiv Jokića! Bogdan "Silni" odveo Kingse do pozitivnog skora!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 13.01.2019.
09:29
Izvor: Sportske.net

Veliko iznenađenje u Arizoni, Nagetsi u prašini, pali sa prvog mesta. Bogdanović odličan, Sakramento prešao 50% uspešnosti, kasne pobedu za osmoplasiranim Lejkersima.

AP Photo/Steve Yeater
AP Photo/Steve Yeater

Povezane vesti

Iznenađenje u pustinji, najgori su pobedili najbolje. Poslednji tim Zapada, Sansi, srušili su lidera, vodili od prve četvrtine do kraja, nadigrali rivala.

Keli Obre Džunior je pokazao da će biti veliko pojačanje za tim Igora Kokoškova, preuzeo je palicu od povređenog Bukera, meč završio sa 26 poena (rekord karijere) i 11 skokova. Top pik, Ejton je dodao 23 poena, uhvatio 13 lopti.

Nagetsi su lidersku poziciju prepustili Voriorsima, Jokić je ubacio 21 poen i imao 10 skokova, rekao je da su potcenili Feniks zbog njihovog skora.

Kobna greška, napravili su 17 grešaka, poklonili Sansima 26 poena, tu se više nema šta dodati, ovo je bila jedna od najgorih partija sezone za Denver.

D'Aron Foks je ubacio 21 poen za Sakramento  protiv Šarlota, Kingsi su iznad 50% uspešnosti.



Bogdanović je bio najefikasniji kod Kingsa, 22 poena, ubacio je četiri trojke, imao 6 skokova, dobar šut. Bjelica je igrao 16 minuta, ubacio jednu trojku, imao 4 skoka. Počeo je meč, ali oporavkom rukija Baglija koga Sakramento forsira, "Belom" je pala minutaža.

Donovan Mičel je nastavio seriju. Najbolji strelac Jute je ubacio 34 poena, imao po 6 skokova i asistencija, "Džezeri" su opravdali ulogu favorita protiv Čikaga. Mičel igra pleja jer su sva trojica, Rubio, Eksum i Raul Neto van stroja. Ovo je bio sedmi poraz u nizu za Bulse.

Oklahoma je dobila San Antonio, ovoga puta nije bilo tako dramatično kao u Teksasu pre par dana, kada smo videli i dva produžetka i poplavu koševa. Vestbruk je ubacio 24 poena, imao 10 skokova, 7 asistencija, Šreder je posle loših partija u 2019. uspeo da podigne glavu, svih 19 poena je dao u nastavku.

Nemac je razbio koncepciju Sparsa, što je priznao i Greg Popović, rezerve domaćih dale su 48 poena, pa je Tander prekinuo niz od tri poraza. Oldridža koji im je ubacio 56 u četvrtak, sveli su na 17 poena, pa iako je San Antonio vodio na poluvremenu, videli smo preokret u nastavku kada je San Antonio u trećoj četvrtini napravio šest grešaka, za njih je to nekarakteristično. Tada je domaćin, dobivši treću četvrtinu sa 35:20 došao do prednosti koju više nije ispustio.

Karl Entoni Tauns je nastavio sa fantastičnim partijama, 27 poena i isto toliko skokova, imao je i 4 blokade, pa ni 30 poena, 14 skokova Entoni Dejvisa na drugoj strani ne deluju impresivno.

KAT je u poslednja tri minuta prvo pogodio trojku, pa blokirao Dejvisa, posle čega je Džons u kontri završio posao. Usledila je još jedna blokada na "Obrvi", tu je posao bio završen.

Boston je pao na Floridi, nisu pomogla ni 25 poena Kajrija Irvinga, Aron Gordon je brojao do 28, Vučević je uz 16 poena, imao 13 skokova i 5 asistencija.

Tajno oružje bio je Terens Ros ubacio je 25 poena, 18 u drugom poluvremenu, X-faktor za Orlando koji je drugi put ove sezone dobio "Kelte". Boston je imao šansu, Vučević je promašio bacanje, Tejtum šutirao sa sirenom za produžetak i promašio. Orlando se održao, iako su bili na dobrom putu da izgube devet poena prednosti u poslednje 103 sekunde utakmice.

Džastis Vinslou je nastavio sa sjajnim partijam, ugradio je 26 poena u pobedu Majamija nad "Grizlijima, Vejd je odigrao ključnu ulogu u odbrani poslednjeg napada, u svojoj 37. godini "Fleš" može još uvek da skoči, blokada na Šelvinu Maku, posle čeka ga Džoš Ričardson sa penala zapečatio sudbinu Memfisa.

U prvom meču dana, Grifin je rasturio "svoje" Kliperse na povratku u El-Ej.

Rezultati:

Juta - Čikago 110:102
Sakramento - Šarlot 104:97
Feniks - Denver 102:93
Oklahoma - San Antonio 122:112
Minesota - Nju Orleans 110:106
Orlando - Boston 105:103
La Klipers - Detroit 104:109
Majami - Memfis 112:108

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke