Kokoškov i Anđušić objasnili razloge poraza, Danilović uz ''Orlove''

Autor: Darko Mitrović
subota 28.11.2020.
18:55
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Može li za dva dana sve da se ispravi, protiv kvalitetnijeg rivala?

STARSPORT/ Pedja Milosavljevic
STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Svi smo večeras očekivali pobedu reprezentacije Srbije nad Švajcarskom, kojom bismo praktično otvorili vrata Evropskog prvenstva, ali kako sada stvari stoje, moguće je da ćemo do kraja kvalifikacija strepeti za plasman na završni turnir.

Švajcarci su, uz izvanredan šutu za tri poena, savladali reprezentaciju Srbije sa 92:90, pa smo sa nestrpljenjem čekali prvu reakciju selektora našeg nacionalnog tima Igora Kokoškova.

''Čestitao bih Švajcarskoj na pobedi i sjajnoj šuterskoj predstavi. Došli smo da se takmičimo, ali smo napravili neke psihološke greške koje su nas koštale. U napadu, to je bio nedostatak sampouzdanja, a defanzivno to je bio nedostatak komunikacije i neke sitnice.

Fizički su bili bolji od nas, šutirali su jako dobro, sedam pogođenih trojki u uvodnoj četvrtini im je donelo samopouzdanje. Slažem se, nov smo tim i moramo da gledamo napred i naučimo iz grešaka koje smo napravili danas'', izjavio je Kokoškov, a prenosi KSS, na čijem sajtu je saopšteno i da je predsednik Saveza Predrag Danilović uz našu reprezentaciju u Finskoj.
-
baner
-
Slično selektoru posle meča razmišlja i jedan od naših najefikasnijih igrača večeras, Danilo Anđušić.

''Čestitam Švajcarskoj na velikoj pobedi. Počeli smo utakmicu loše u odbrani, dozvolili im da postignu sedam trojki i neke lake poene. Celu utakmicu nismo igrali odbranu onako kako je trebalo…

Mlad smo tim, naša glavna odlika bi trebala da bude energija, ali mi to nismo pokazali danas. Zato smo izgubili, dozvolili smo im da postignu 92 poena, to je mnogo i ne možemo da igramo na taj način. Pred nama je još jedna utakmica, moramo da držimo glave uzdignute i da zabeležimo tu važnu pobedu'', izjavio je Anđušić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MilošPB
Saturday, 28.11.2020
23:26

Pogledati statistiku i svima će biti jasno. Minuti, %, +/-... Kad se doda još da je u zadnja 3min Zagorac 2 puta krenuo u solo prodor i ispao smešan + Anđušić u zadnjem napadu gubi loptu (a da nije pritisnut odbranom) + zadnje ubacivanje lopte. Možemo mi dovesti i Grega Popovića i Peta Rajlija i Žoca, ali dokle god Čakija odlučuje, guraće se neznalice iz jednog kluba (koji i u tom klubu nemaju značajniju ulogu) npr naša startna četvorka sa prvenstva. Strašno

avatar
micky13
Saturday, 28.11.2020
20:59

Ja bih se poklopio i sam skočio u skeptičku ...toliko o ovoj sramnoj izjavi.