Kokoškov dobio veliko pojačanje!

Autor: Nikola Miloradović
petak 06.07.2018.
23:30
Izvor: Sportske.net

Srpski trener polako sklapa kockice u Arizoni.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Finiks Sansi su predstavili novo pojačanje, u pitanju je osvajač NBA prstena iz 2009. godine, krilni košarkaš Trevor Ariza.

Iskusni Ariza ima 33 godine, minule četiri sezone je proveo sa Hjuston Roketsima, gde je bio veoma važan šraf i član startne petorke.

Karijeru je počeo u Njujork Niksima 2004. godine, stigao je u najjaču svetsku ligu kao 43. pik na draftu.

Nakon dve sezone u "Velikoj jabuci" preselio se u Orlando na godinu dana, potom je dve sezone proveo u Lejkersima, sa kojima je 2009. godine osvojio i NBA prsten.

Nakon toga je usledila njegova prva epizoda u "Tojota centru" sa Roketsima, zadržao se jednu sezonu, potom je dve igrao za Hornetse, koji su tada još bili u Nju Orleansu, od 2012. do 2014. godine bio je član Vizardsa, pre nego što se vratio u Hjuston.

Minule sezone je upisao 67 nastupa u regularnom delu sezonu, u proseku je beležio 11,7 poena, 4,4 skoka, 1,6 asistencija i 1,5 ukradenu loptu po utakmici. U doigravanju je upisao 17 nastupa, prosečno je beležio 8,8 poena i 3,8 skokova.

Sa Finiksom je parafirao jednogodišnju saradnju, tešku 15 miliona američkih dolara.



Kokoškov polako sklapa kockice, spreman je i novi ugovor za Devina Bukera, očekuje se da sjajni šuter potpiše petogodišnju saradnju tešku oko 158 miliona američkih dolara.

Podsetimo da je u Finiks sa NBA drafta kao prvi pik stigao i DeAndre Ejton, te nema sumnje da su pred Sansima bolji dani.

Trenutni roster Finiks Sansa.

Finiks roster

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marko Stankovic
Sunday, 08.07.2018
12:01

Još jedno solidno pojačanje i mogu se ozbiljno boriti za play-off samo da ih zaobidju povrede .