Kobijeva istorija!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 15.12.2014.
08:06
Izvor: Sportske.net

Sve je bilo u senci legendarnog beka Lejkersa koji je noćas u Mineapolisu preskočio Majkla Džordana po broju poena. Ispred njega samo Džabar i "Poštar" Meloun. Golden Stejt piše sopstvenu istoriju...

Beta/AP Photo/Ann Heisenfelt
Beta/AP Photo/Ann Heisenfelt

Povezane vesti

Istorija u Minesoti, i domaći navijači su želeli da budu svedoci trenutka kakvih je malo u košarci.

Brajant je bio na liniji slobodnih bacanja, pogodio i preskočio Majkla Džordana na trećem mestu večne lične strelaca.

Brajant je ubacio 26 poena oslabljenim Timbervulvsima, promašio je četiri od pet prvih šuteva, ali je već u prvom poluvremenu učinio ono što se od njega očekivalo. Ispred legendarnog beka Lejkersa sada su samo Džabar i Karl Meloun.

Džordan se oglasio i čestitao Brajantu, nije tajna da MJ smatra Kobija za najboljeg igrača koji se posle njega pojavio na NBA parketima.

Dočekali su ga i ispratili ovacijama iz Mineapolisa, na neki način ima simbolike, Lejkersi su svojih prvih 12 sezona u ligi proveli baš u ovom gradu.



Šampion je bez Tonija Parkera ali sa oporavljenim Leonardom slavio u Koloradu. Sparsi su dominirali u odbrani, Leonard je uz 18 poena, imao čak 6 blokada. Jasno, Nagetsi su i pored 31 poena Alfala platili ceh za poraz San Antonija od Lejkersa u petak. Imaju u problema sa povredama, nije bilo Farida, dosta igrača je rovito...

Oklahoma je lako izašla na kraj sa Feniksom, po povratku Duranta i Vestbruka stvari su brzo došle na svoje mesto. Vestbruk je ubacio 28 poena, imao po 8 skokova i asistencija, Tander hita da nadoknadi poraze iz prvog meseca sezona, podsetimo njihov start je bio 3-12, sada su dobili 8 od 9 poslednjih mečeva.

Sansi bez Dragića, pet poraza u nizu, sada imaju samo pola pobede više od Tandera, iako su mnogo bolje startovali.

Serija Golden Stejta traje, 16. pobeda u nizu, protiv Pelikansa im je bio produžetak. Kari je brojao do 34, imao po 7 skokova i asistencija, pogodio je najvažnju trojku u dodatnih 5 minuta i prelomio meč. Klej Tompson je dodao 29 poena, domaći su bili bez Dejvisa, Holidej i Evans su iskombinovali 64 poena, ali je Nju Orleans ostao praznih šaka. Voriorsi su napravili 20 grešaka i pobedili, očigledno da je ovo na svaki način istorijska sezona.

Lider Istoka, Toronto, je odneo pobedu iz MSG. Reptorsi su takođe morali da igraju produžetak, Kajl Lovri je ubacio 21 poen i imao 11 asistencija. Loš meč, mnogo grešaka, ružna košarka, ali se i tako pobeđuje.

Sam Lovri je "prodao" 9 lopti, promašio šut koji bi sve rešio u regularnom delu, ali je bio na kraju ključ za pobedu u produžetku u kome je Melo Entoni promašio sva tri šuta, iako je meč završio sa 34 poena.

Čikago je rutinirano savladao Majami, Danlivi je u trećoj četvrtini ubacio Hitu 19 poena, nisu Bulsi blistali, ali su u nastavku otišli na +26, dok je domaćin delovao nemoćno bez Krisa Boša. Uz to šutirali su očajnih 35%, jasno nikakvu nadu nisu imali u ovoj utakmici.

Ni Vašington nije blistao, ali su opravdali ulogu favorita protiv Jute. Vol je uz 16 poena, imao 8 asistencija i 6 skokova, njegov tim se prenuo u nastavku posle lošeg poluvremena, pa problema na kraju nije bilo.

Rezultati:

Nju Orleans - Golden Stejt 122:128 pr.
Vašington - Juta 93:84
Majami - Čikago 75:93
Njujork - Toronto 90:95 pr.
Oklahoma - Feniks 112:88
Minesota - Lejkersi 94:100
Denver - San Antonio 91:99

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
goat ronaldo
Monday, 15.12.2014
09:48

Svaka cast Mamba!!!!
moj omiljeni igrac i top 3 svih vremena...
A ispred njega nijesu Cemberlejn i Meloun,vec Kareem i Meloun...