Kobijeva "Džordanizacija"!

  • Autor: Boris Jovanović

  • 15. decembar 2014.

  • 12:59

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Dobio je tortu, Lejkersi su ukrasili avion, a ovo su neke paralele iz karijera dvojice velikana. Najlepše od svega je što je Džordan uvek podržavao Brajanta i u sjajnim su odnosima.

Kobijeva
1. Iako je Kobi postigao više poena, odigrao je i više mečeva. MJ ima bolji prosek poena, 30.1 po meču, Brajant je na 25.5.

2. Primanja ne mogu da se upoređuju. Od ugovora je Majkl Džordan zaradio oko 90 miliona dolara, a Brajant, verovali ili ne oko 300!

3. Džordan je igrao na koledžu, godinu dana pre roka Tar Hilse zamenio Bulsima, dakle imao je univerzitetsku pripremu za NBA. Kobi je direktno iz srednje škole u Filadelfiji sleteo među Lejkerse.

4. Džordan ima mnogo više individualnih trofeja, pet puta je bio MVP, samo Džabar ima jedan trijumf više, Brajant je tek jednom osvojio ovu titulu.

5. Kobi je ceo život ostao veran jednom klubu, u Lejkersima namerava da završi karijeru, ovo mu je 19. sezona. Džordan je najveći deo posvetio Bulsima, ali se posle povratka na parket, nakon povlačenja, okušao u Vašington Vizardsima.

6. Džordan ima titulu više i to je Kobijev ultimativni cilj, taj šesti prsten. Mada, kako Lejkersi deluju ove sezone i s obzirom na to koliko je Brajantu ostalo, čini se da će to ostati sanak pusti.

7. Brajant i Džordan su proveli po 19 godina u NBA, ali će Kobi srušiti sve rekorde, a MJ je odigrao 15 šampionata za pomenuto vreme, četiri je proveo u statusu "retired".

8. Njih dvojica su osam puta igrali jedan protiv drugog, četiri puta je Džordan igrao za Bulse, četiri za Vizardse. Kobi vodi u duelima 5:3, ali je "leteći Majkl" imao bolji prosek poena, 24.5, dok je Brajant dao blizu 23 u proseku u tim mečevima.

9. Džordan se osim basketa okušao u bejzbolu i golfu, što se Kobija tiče, jedino na šta je osim obruča pomišljao je evropski fudbal, što duguje činjenici da je rođen u Italiji.

10. Obojica imaju po dvoje dece, i pored one čuvene epizode u Koloradu, Kobi je ostao sa Vanesom, dok se MJ razveo od prve žene Huanite, i 2013. oženio sa Ivet Prijeto, bivšom suprugom slavnog pevača Hulija Iglesijasa.

Kobi je inače dobio tortu i pesmu u avionu posle "Džordanizacije", odnosno obaranja rekorda, svi tvrde da nije bio opsednut ovim rekordom, ali šestim prstenom jeste.

Uvek je izražavao divljenje i idolizovao Džordana, a treba reći da među njima nema zle krvi i da je Džordan uvek biranim rečima govorio o Brajantu i pratio njegovu karijeru.

On smatra da je Brajant veći igrač od Lebrona jer je osvojio više titula i tu zaista svaka rasprava treba da prestane, makar do kraja Džejmsove karijere.

  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari