Ko se od rivala iz Evrokupa prvi obradovao Partizanu i kakve su rezultate ostvarili prošle sezone?

Autor: Darko Mitrović
petak 12.07.2019.
14:44
Izvor: Sportske.net

Na prvi pogled ''paklena'' grupa, da li je baš tako?

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Preneli smo ranije danas, Partizan će se sledeće sezone u Evrokupu takmičiti u Grupi B, sa Lokomotivom Kubanj (Rusija), Ritasom (Litvanija), Tofašom (Turska), Limožom (Francuska) i Venecijom (Italija).

U ovom trenutku, teško je proceniti kako će njihovi timovi izgledati sledeće sezone, jer se brojni transferi svakodnevno dešavaju širom Evrope i Amerike. Naravno, bavićemo se i time ovih dana, ali za početak, da pogledamo kako su ove ekipe odigrale prošlu sezonu, kakve su rezultate ostvarili.

Lokomotiva - Prošle sezone 4. u ligaškom delu sezone VTB lige, u plej-ofu ispala u četvrtfinalu od Zenita.

U Evrokupu je bila dominantna u Grupi B, gde je ostvarila devet pobeda i jedan poraz, potom je prošla i u četvrtfinale, ali je opet u toj fazi zaustavljena, baš kao i u VTB ligi, ovog puta od Uniksa iz Kazanja.

Zanimljivo, Lokomotivu su prošle sezone vodila dvojica srpskih stručnjaka, prvo Saša Obradović, onda i Vlada Jovanović, a sezonu su završili sa Bobom Donvoldom Juniorom na klupi.

Ritas - Šokirao je Partizan u završnici Top 16 faze Evrokupa, ali dalje od četvrtfinala nije mogao. Valensija ih je eliminisala u dve utakmice.

U šampionatu Litvanije stigao do finala plej-ofa, gde je prema očekivanju zaustavljen u duelu sa Žalgirisom, bilo je 3:0 u pobedama za tim iz Kaunasa.

Tofaš - U turskoj Superligi zaustavljen u polufinalu plej-ofa od Fenerbahčea, bilo je 3:0 u pobedama za Obradovićev tim.

U Evrokupu se nisu dobro pokazali, zauzeli su tek peto mesto u svojoj grupi i nisu stigli ni do Top 16 faze. Zanimljivo, bili su u grupi i sa Lokomotivom i Limožom, sa kojima će ponovo morati da se sastanu i ove jeseni.

Limož i Partizan su bili u istoj grupi pre dve sezone, kada su crno-beli bili ubedljivo poslednji u svojoj grupi, sa samo jednom pobedom protiv Bilbaa. Upravo iz Limoža je crno-belima danas posle žreba stigao i prvi pozdrav, na šta im je iz Partizana stigao i adekvatan odgovor.

Baš kao i Partizan, Limož je nekadašnji šampion Evrope, a zajedničko im je i što ih je trenirao Duško Vujošević.

Ipak, prošle sezone Limož nije bio previše uspešan. U Francuskoj je stao u četvrtfinalu plej-ofa, ispao je od Monaka u dve utakmice. U Evrokupu je izborio plasman u Top 16 fazu, ali u Zvezdinoj grupi je bio poslednji, sa jednom pobedom, baš protiv Zvezde (72-71), koja je crveno-bele koštala plasmana u četvrtfinale.

Konačno, Venecija se može pohvaliti titulom prvaka Italije, posle dramatične finalne serije plej-ofa protiv Sasarija i znatno osokoljena ulazi u novu sezonu, iako je u današnjem žrebu bila u poslednjem šeširu.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVOLT OF MILAN
Friday, 12.07.2019
15:01

I Vesterman je zajednicki imenitelj, ali i Lukovski i Milisavljevic.

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Friday, 12.07.2019
14:54

Šampion prepoznaje šampiona 💪