Ko je ovde MVP? Nestvarni Jokić "obrijao" Hardena!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 02.02.2019.
08:34
Izvor: Sportske.net

Svoj prvi Ol-Star proslavio fantastičnom partijom, u derbiju Denver nastavio seriju...

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Sudar od koga zastaje dah, MVP Harden protiv Nikole Jokića. Srbin je svoj prvi Ol-Star proslavio novom fantastičnom partijom, 31 poena, 13 skokova, 9 asistencija, Nagetsi su slavili protiv Roketsa u derbiju večeri.

Ovo je prva pobeda tima iz Kolorada nad Hjustonom u poslednje tri godine, izgubili su devet mečeva u nizu. Harden je ubacio 30 poena, ali je zvezda večeri bio Jokić.

Njegov tim je dobio sedam od osam poslednjih mečeva, Nagetsi imaju najbolji start u istoriji franšize.

"Mislim da svako očekuje da počnemo da gubimo, tako je bilo i posle 20 utakmica u sezoni, ali mi pobeđujemo"
, kaže Jokić.

Harden je probao sve, sipao u finišu, ali je onda Jokić serijom poena praktično rešio meč. U drugoj četvrtini njegov tim je dao 48 poena, najviše u poslednjih 11 godina.

"Velika stvar je što je na OL-Staru, deo toga je što pobeđujemo, a on je ključ svega"
, kaže kouč Meloun, Denver nije imao predstavnika na centralnom meču Ol-Star vikenda u poslednjih devet sezona.

Sada su se vratili na prvo mesto Zapada, dodajmo da je Malik Bisli ubacio 35 poena, a da je Denver šutirao preko 62%.

Juta nije imala problem sa Atlantom u nastavku, Gobert je posle suza zbog izostanka sa Ol-Stara ubacio 25 poena, imao 13 skokova, Riki Rubio je dodao 22 poena, 11 asistencija, gosti su loše šutirali, mada su držali priključak u drugom poluvremenu, spustili se na -8, no "Džezeri" su lako priveli posao kraju.

Bez iznenađenja u Majamiju, Pol Džordž je ubacio 43 poena Hitu, Oklahoma je dobila sedam mečeva u nizu. Sam Džordže je imao teške trenutku u Majami, ali to sinoć nije bio slučaj, ubacio je 10 trojki, najviše u karijeri. Vestbruk je dodao peti tripl dabl u nizu, 18. u sezoni, završio je sa po 14 poena i asistencija, dodao 12 skokova. Tander je inače dobio šesti put u nizu Majami, na poluvremenu je bilo +19 za goste...

Vratio se Kajri Irving, sa 23 poena, 10 skokova, 6 asistencija, lak posao za Boston u Njujorku. Niksi desetkovani novi igrači posle trejda Porzingisa, DeAndre Džordan, Ves Metjus i Denis Smit Džunior još nemaju pravo da igraju.

Navijači su skandirali Kajriju, priča se da bi mogao da dođe u Njujork, odnosno da se vrati kući, on je iz Džerzija. Niksi imaju novca za dva top stara na leto, u navijačkoj projekciji idealno bi bilo da stignu Entoni Dejvis i Irving.

Kemba Voker je sa 23 poena predvodio Šarlot protiv Memfisa, Hornersi nisu propustili šansu protiv neraspoloženih gostiju, Gasol je dao 8 poena, Konli nije bio u timu, priča se da će biti trejdovan u Jutu. Nije bilo lako, ali je Marvin Vilijams sa dve trojke u finišu slomio otpor "Grizlija".

Rezultati:

Denver - Hjuston 136:122
Juta - Atlanta 128:112
Majami - Oklahoma 102:118
Njujork - Boston 99:113
Šarlot - Memfis 100:92

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke