Ko je ostao dužan navijačima u prva dva meča, ko bi večeras mogao da ''eksplodira''?

Autor: Darko Mitrović
subota 06.04.2019.
14:10
Izvor: Sportske.net

Veliki izbor igrača imaju i Tomić i Trinkijeri, da li je među njima i neki neočekivani ''kec iz rukava'' za majstoricu?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana večeras od 18 časova vodiće odlučujuću borbu za plasman u finale plej-ofa ABA lige, a ako je suditi na osnovu svega viđenog iz prve dve utakmice, opet bi trebalo očekivati ravnopravnu borbu i neizvesnu završnicu.

Podsetimo, Zvezda je prvi duel pred svojim navijačima dobila posle produžetka sa 106:101, a Partizan je u revanšu uzvratio pobedom od 70:67.

Bili Beron, Filip Čović i Dejan Davidovac su bili najzaslužniji za pobedu Zvezde u prvom meču, a na drugoj strani Vanja Marinković je predvodio crno-bele do trijumfa u revanšu, uz to je i u prvoj utakmici odlično odigrao, slično je i sa Lendejlom.

Ali, možda je ključno pitanje pred majstoricu ko je podbacio u prva dva meča i od koga bi moglo da se očekuje da večeras iznenadi mnogo boljom partijom.

Kada je Zvezda u pitanju, mnogo više se očekuje od Boriše Simanića, koji u prvom meču za 11 minuta na parketu nije postigao nijedan poen, u drugoj samo tri, doduše uz pet skokova.

Takođe, utisak je da mnogo veći potencijal ima Ognjen Dobrić u odnosu na minutažu koju je dobio u prva dva meča (devet, odnosno 11 minuta). Minute koje je dobijao je odlično koristio, pogotovo u prvoj utakmici u kojoj je bio jedan od ključnih igrača u Zvezdinom preokretu.

Više može i Mohamed Faje, koji je u prve dve utakmice ubacio ukupno svega šest poena, uz nešto bolji učinak u skokovima...

Što se tiče Partizana, centar Đorđe Gagić je veoma malo pokazao - u prvom meču bez poena, jedan skok za pet minuta, u drugom tri poena, jedan skok, za duplo veću minutažu. Njegov mnogo bolji učinak je neophodan Partizanu u majstorici.

Slično se odnosi i na Markusa Pejdža koji je ''proradio'' tek u finišu druge utakmice, onom trojkom za ''plus 4'', pa poenima sa linije penala, pa navijačima crno-belih i treneru Trinkijeriju ostaje nada da će tako nastaviti i večeras. Dugo su ga čekali, a može svakako mnogo više od onoga što je do sada pokazao.

I Stefan Janković je daleko od maksimuma, ni Zagorac još nije na svom nivou, izuzev kratkotrajnih bljesaka, pa je utisak da ima još dosta rezervi i u ekipi Crvene zvezde, i u ekipi Partizana pred meč odluke.
--

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 06.04.2019
15:23

Brate mili kakvo ce slavlje biti u Srbiji i srpskoj dijaspori ako pobedi Zvezda.