Ko je najbolji defanzivac Evrolige? Ovo su kandidati!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 14.02.2018.
17:34
Izvor: Sportske.net

Među njima i bivši košarkaš Crvene zvezde mts.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Evroliga je objavila listu kandidata za najboljeg defanzivca iz tekuće sezone, na njoj nema sadašnjih košarkaša Zvezde, ali je jedan od ključnih pulena Dejana Radonjića iz prethodne sezone pronašao svoje mesto na ovoj listi.

Treneri će doneti konačan sud svojim glasovima, a ovo su kandidati za najboljeg defanzivca Evrolige u sezoni 2017/18.

Brajant Danston (Efes)

Snažni američki centar je ovo priznanje dobijao već dva puta u svojoj karijeri (oba puta kao igrač Olimpijakosa). Ove sezone predvodi EL u ukupnom broju blokada (36), kao i u prosečnom broj populanih "banana" (1,64). U polovini svojih utakmica tekuće sezone upisao je makar po jednu blokadu i ukradenu loptu.

Adam Hanga (Barselona)

Mađarski reprezentativac je ovo laskavo odličje poneo minule sezone, kao član Baskonije. Ove je jedan od ključnih igrača Barselone, najbolji je bloker (15) i kradljivac (18) u ekipi iz "Palau Blaugrane".

Kajl Hajns (CSKA)

Još jedan košarkaš koji je već osvajao nagradu za najboljeg defanzivca. Trenutno je osmi prema ukradenim loptama u ligi (25), prvi među centrima prema ovom parametru, a upisao je i 19 blokada, što je dovoljno za deveto mesto u ligi.

Čarls Dženkins (Himki)

Bivši košarkaš Crvene zvezde mts nastavio je da igra sjajnu odbranu i u Moskvi. Ekipa Himkija je ponajviše zahvaljujući njemu druga najbolja prema ukradenim loptama u ligi (7,5), kao i u iznuđenim greškama protivnika (13,2). On je i najbolji među svim aktivnim košarkašima u Evroligi prema broju ukradenih lopti na 40 minuta (2,58), a od kada se pridružio takmičenju upisao je 141 krađu, što je drugi skor EL.

Kostas Papanikolau (Olimpijakos)

Najbolji kradljivac (19) i drugi najbolji na defanzivnom skoku (92) u ekipi koja važi za jednu od najboljih odbrambenih u Evroligi već dugi niz godina

Vinsent Porije (Baskonija)

Ruki u Evroligi je ključ uspeha ekipe iz Vitorije ove sezone. Opasan na oba kraja terena, francuski košarkaš je treći u ligi prema blokadama na 40 minuta (2,3), peti prema defanzivnom skoku na 40 minuta (7,77).

Kris Singlton (Panatinaikos)

Snažni košarkaš "Zelenih" deli prvo mesto u EL prema defanzivnom skoku, sa pet uhvaćenih lopti pod svojim košem po meču. Deveti je u takmičenju sa 19 upisanih "banana" ove sezone. Što je još važnije, on provodi najviše vremena na parketu u ekipi koja ima treći najbolji defanzivni rejting u EL.

Valter Tavareš (Real Madrid)

Došao je da odmeni Gustava Ajona i Ognjena Kuzmića i za sada je obavio sjajan posao. Košarkaš sa Zelenortskih ostrva beleži sjajnih 1,63 blokada po utakmici, dok je apsolutno nedodirljiv kada su "rampe" na 40 minuta u pitanju, beleži ih čak 3,29. Na čak devet vezanih mečeva ubeležio je makar jednu blokadu, a nalazi se i na drugom mestu lige po broju mečeva sa dve ili više blokada, odigrao je sedam takvih utakmica.

Bred Vonamejker (Fenerbahče)

Od jednog od najboljih ofanzivaca EL Vonamejker je pod palicom Željka Obradovića izrastao u jednog od najboljih defanzivaca. Upisao je čak 35 ukradenih lopti (najviše u ligi), imao je čak tri utakmice sa četiri ili više krađa, a beleži i najviše minuta na parketu u Feneru.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Silent
Wednesday, 14.02.2018
23:48

Djenka definitivno a izgleda da se vraca sledece sezone u Zvezdu pravi se opet mocna ekipa

avatar
rosen.manutd
Wednesday, 14.02.2018
20:51

po meni hajns. kako se covek rve sa po pola glave visima od njega svaka cast :D