Ko je kriv za neuspeh ''Orlova'' u Kini? Muta OBJASNIO!

Autor: Darko Mitrović
petak 18.10.2019.
10:18
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Iskusni stručnjak bez okolišanja govorio o neostvarenim očekivanjima našeg nacionalnog tima u Kini.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Prošlo je mesec dana od završetka ''Mundobasketa'' u Kini, a reprezentacija Srbije je i dalje bez selektora posle odlaska Aleksandra Đorđevića i njegovog stručnog štaba sa klupe ''Orlova''.

Čak su i medijske spekulacije na tu temu utihnule, sva pažnja je nekako usmerena na početak klupske sezone.

Novi klupski angažman pronašao je i doskorašnji pomoćnik selektora Miroslav ''Muta'' Nikolić, koji je preuzeo ekipu Vojvodine, ali je u razgovoru za ''Novosti'' napravio još jedan osvrt na peto mesto reprezentacije Srbije na minulom Svetskom prvenstvu.

I to je učinio potpuno otvoreno, bez traženja bilo kakvog alibija.

''Jeste. Nemamo šta da se krijemo. Prošli smo rezultatski loše. Očekivali smo više, bar neku od medalja, da ne kažem zlato. Jednostavno, igrači nisu izdržali pritisak.

Glavni kostur tima nije dobro odigrao u dve najvažnije utakmice. Tu smo pali. Ali, tako je u sportu, nekad se desi da jedan ili dva loša momenta naprave granicu između uspeha i neuspeha'', objašnjava Nikolić.

Usledilo je i pitanje o možda i pojedinačnoj krivici za neostvaren cilj u Kini, a popularni ''Muta'' je i tu bio direktan.

''Ko je kriv? Pa ako su stručnom štabu pripisivane velike zasluge za uspehe, a priznaćete, bilo ih je poslednjih godina, onda je pošteno da prihvatimo i najveći teret neuspeha, što smo na kraju, bez trunke dvoumljenja, i učinili.

Važno je da kao reprezentacija izvučemo pouke iz svega, da momci koji su igrali izvuku pouke. Pametni su oni, vredni, radni, talentovani, dali su veliki doprinos u prethodnim godinama, a imaju još mnogo toga da pruže'', zaključio je Nikolić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr Hari
Friday, 18.10.2019
11:31

Ćora video, a Muta objasnio, :D

avatar
biTan
Friday, 18.10.2019
10:57

A mi smo imali glavni kostur tima ? Zanimljivo, ja i dalje tvrdim ono sta sam i video, a to je da mi nismo imali prvi petorku, jer su se igraci smenjivaali svakih 3 minuta..

avatar
Consigliere 1927
Friday, 18.10.2019
10:35

Bravo, svaka cast!