Ko je dostojan "Žućkove levice"?

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 19. februar 2015.

  • 12:36

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

U zemlji viceprvaka sveta tekući vikend rezervisan je za završnicu nacionalnog Kupa. Pedeseti jubilarni put igraće se za trofej u Kupu a trinaesti od kako takmičenje nosi naziv "Kup Radivoja Koraća".

Ko je dostojan
Foto: kss.rs
Obesmišljeno ulaskom srpskih klubova u ABA ligu nacionalno Kup takmičenje ipak ima svoju draž, posebno kada najbolji klubovi iz zemlje viceprvaka sveta dolaze u neki od gradova iz unutrašnjosti.

Poslednji put kada je "Kup Radivoja Koraća" odigran van Beograda dogodili su se incidenti koji su bacili senku na četiri lepa dana koji su ljubitelji košarke proveli u Kragujevcu.

Trinaesto izdanje "Kupa Radivoja Koraća" biće održano u Nišu, gradu koji je u prošlosti već bivao domaćinom završnice nacionalnog Kupa. Hala "Čair" biće poprište sedam mečeva za četiri dana, a ulog će biti "Žućkova levica" koju je u prethodne dve sezone osvajao KK Crvena zvezda Telekom.

Četvrtfinalne utakmice deluju kao zagrevanje za ono što sledi u subotu kada bismo potencijalno mogli da gledamo okršaj Partizana NIS i Crvene zvezde Telekom.

Ali nije samo mogući duel branioca trofeja i najtrofejnijeg kluba u Srbiji glavna draž ove sportske manifestacije. Oni koji su imali priliku da dođu na barem jedan završni turnir "Kupa Radivoja Koraća" mogu da posvedoče o pravoj vrednosti ove manifestacije.

Kup Radivoja Koraca

Četiri dana svi putevi vode u halu u kojoj se igraju utakmice, grad je pun "došljaka" koji dolaze iz različitih delova Srbije što čitavoj priči daje svečarski karakter kakav nije moguće doživeti ni na jednom drugom turniru.

Nažalost, u zemlji čija je reprezentacija pre pet meseci osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Španiji završni turnir "Kupa Radivoja Koraća" nije marketinški ispraćen na način kakav zaslužuje.

Za razliku od NBA lige gde "Ol-Star" viked predstavlja praznik, Španije gde "Kup Kralja" biva medijski ispraćen kao da se radi o finalu Evrolige, u Srbiji ima sve manje entuzijasta koji domaći Kup doživljavaju kao praznik.

Budete li u prilici da izdvojite novčana sredstva i vreme, savet je da predstojeći vikend provedete u Nišu i uživate u onom najboljem što srpska klupska košarka može da vam ponudi.

Ko je favorit za osvajanje trofeja, ko ih ima najviše u vitrinama nije poenta priče. Ukoliko svi akteri završnog turnira "Kupa Radivoja Koraća" pokažu posvećenost i ljubav prema košarci onda ćemo svi koji je poštujemo biti pobednici a trofej neka ode u ruke ekipe koja pruži najviše na parketu hale "Čair".

Raspored mečeva 50. turnira nacionalnog Kupa:

četvrtak 19. februar
17.00 KK Metalac Valjevo - KK Vršac Swisslion (A1)
21.00 KK Partizan NIS - KK Vojvodina NIS Novi Sad (A2)

petak 20. februar
17.00 KK Megaleks - KK FMP Železnik (A3)
21.00 KK Crvena zvezda Telekom - KK Konstantin Niš (A4)

subota 21. februar
18.30 A1 - A3
21.00 A2 - A4

nedelja 22. februar
17.00 Finalna utakmica
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari