Ko je bolje prošao, Lejkersi sa Mekgijem ili Voriorsi sa Bugijem?

Autor: Nikola Miloradović
petak 26.10.2018.
23:54
Izvor: Sportske.net

Čini se da o ovome ne bi trebalo raspravljati, ali nakon početka sezone ova teza ipak ima temelje.

EPA-EFE/MIKE NELSON
EPA-EFE/MIKE NELSON

Povezane vesti

Letos su Golden Stejt Voriorsi još jednom šokirali košarkašku javnost, angažovanjem jednog od najboljih centara u ligi DeMarkusa Kazinsa.

Popularni Bugi je odlučio da potpiše ugovor sa "Ratnicima" težak samo 5,3 miliona dolara, iako je u svakom drugom klubu mogao da dobije daleko više, bolje rečeno, maksimalni ugovor.

Ipak, izgleda da bi Kazins voleo da vidi prsten na ruci, pa se poput Durenta pre par godina, pridružio ekipi koja za to ima najveće šanse.

On je suštnski stigao kao zamena za Džavejla Mekgija, koji je prošle sezone odradio veoma dobar posao u Ouklendu.

Često osporavani centar je ovog leta stigao u Los Anđeles Lejkerse, gde će sa LeBronom Džejmsom pokušati da oživi legendarnu franšizu iz "Stejpls centra".

Jasno, Mekgi je doveden kao nekakvo prelazno rešenje, na toliko kao neko veliko pojačanje, ali usled nedostatka centara, dobio je startnu rolu u ekipi.

Kako je otvorio sezonu, čini se da bolje rešenje Lejkersi ovog leta nisu mogli da nađu, a kako američki novinar Robin Lundberg reče, "Lejkersi su bolje prošli njegovim angažovanjem, nego što su Voriorsi prošli sa angažovanjem DeMarkusa Kazinsa".

Zašto bi ovo zaista moglo da bude tačno?

Mekgi zna svoje mesto u timu čiji je od ovog leta apsolutni lider LeBron Džejms. Pored toga, dobio je poverenje stručnog štaba i zahvalno ga koristi, a sa "Kraljem" na terenu nije ni čudo što je bolji igrač nego ikada.

Na pet mečeva od starta sezone, Mekgi beleži 17,2 poena i sedam skokova, uz 2,8 blokada po utakmici!



Sa druge strane, Voriorsi maltene imaju rupu na poziciji centra do naredne godine, kada se očekuje Bugijev povratak na teren.

To im neće naškoditi preterano, imaju oni dovoljno kvaliteta da bez njega osvoje i ligu, ali pitanje je kako će Bugi izgledati kada se bude vratio iz povrede.

Druga stvar je njegov karakter i temperament, koji će se prema mnogima teško uklopiti među "Ratnicima". Tu je i faktor toga da će Stiv Ker makar tri igrača tretirati kao bolje opcije u napadu od njega, na šta Kazins definitivno nije navikao.

Videćemo kako će se na kraju sve završiti, ali izjava dotičnog Robina Lundberga možda i nije tako nerealna, kako se u prvi mah čini.

Kazins

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke