Ko ima najveći budžet u ABA ligi?

Autor: Darko Mitrović
petak 17.08.2018.
18:35
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Kako trenutno izgleda situacija iz ugla aktuelnog šampiona?

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Podgorička Budućnost u novu sezonu ulazi kao branilac titule, ali i kao novi evroligaš.

Ta uloga je pred Podgoričane stavila i velike finansijske zahteve, kako u pogledu jačanja igračkog kadra, tako i u pogledu popravljanja infrastrukture u hali ''Morača'', kako bi bili ispunjeni standardi Evrolige.

Brojna pojačanja su već stigla, sa najboljim igračima iz prošle sezone su potpisani novi ugovor i Budućnost bi trebalo da spremno dočeka start nove sezone.

Ipak, prvi čovek Budućnosti Dragan Bokan kao favorite za titulu u ABA ligi sledeće sezone vidi Crvenu zvezdu i Cedevitu, smatrajući da oni imaju i veće budžete od njegovog kluba.

''Ne prebacujemo pritisak na druge ili pokušavamo da sebe rasteretimo, ali i ove godine dajemo prednost Crvenoj zvezdi i Cedeviti u ABA ligi. Ali, mi ćemo biti mnogo jači i mnogo više konkurentni nego prošle sezone, u kojoj nas je timski rad doveo do toga da budemo član Evrolige.

Zvezda i Cedevita imaju veći budžet nego Budućnost, a tu su i Partizan, Olimpija i Mornar. ABA liga nam je prioritet, ali nikome od 15 timova u Evroligi nećemo lako dati bodove”, izjavio je Bokan, a prenose ''Vijesti''.

Kada su u pitanju pomenuti radovi u hali ''Morača'', Bokan uverava da sve ide kako je i planirano.

''Šef za kontrolu uslova Evrolige će biti prisutan 30. septembra na utakmici protiv Krke, a siguran sam da će to tada biti završen svaki kvadrat, i to ne samo po uslovima koje je postavila Evroliga, već i više od toga.

Otklonićemo još puno toga što je oronulo za 38 godina otkada je dvorana otvorena. Kompletna oprema je tu i sve će biti montirano za 20-ak dana, tako da će ekipa početi sa treninzima u 'Morači' 10. ili 11. septembra”, naglasio je Bokan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Predrag Drobnjak
Friday, 17.08.2018
20:45

Ako vec dominirate poslednjih 5 godina, makar priznajte kako stoje stvari, nije to nista sramota.Partizan da ima veci budzet, ne bi mu prosle sezone igrali Cakarevic,Salic,Tomica,Gavrilovic,Andric, a Zvezdi Rocesti, Antic, Feldin, Dangubic...

avatar
bagra
Saturday, 18.08.2018
22:01
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 17.08.2018
19:22

Zna se koji klub u ABA ligi ima najveci budzet, ali necu to opet da ponavljam da se komsije ne nadju prozvane.

avatar
DUPLA KRUNA DUPLA R.
Friday, 17.08.2018
18:57

Ja znam da Partizan ima jedan od manjih budzeta u ligi ali ipak verujem u srce sampiona! Napred crno bele bebe!

avatar
Kori Volden
Friday, 17.08.2018
18:40

Da, da, zato sto mi imamo veci budzet, vi ste doveli najboljeg strelca spanske lige i jednog od najboljih VTB lige i zadrzali ste sve nosioce iz prosle sezone osim Gibsona. Strasno.