Ko će učiniti nemoguće, "Kelti" ili LeBron?!

Autor: Nikola Miloradović
petak 25.05.2018.
18:55
Izvor: Sportske.net

Večeras, dva sata i 30 minuta posle ponoći, na programu je šesti meč finala istočne konferencije između Klivlend Kavalirsa i Boston Seltiksa.

Beta/AP Photo/Tony Dejak
Beta/AP Photo/Tony Dejak

Povezane vesti

Pred početak samog plej-ofa, usled povrede Kajrija Irvinga, gotovo niko nije mogao da zamisli Boston  u velikom finalu NBA lige.

Prva prepreka ekipi koja je još na početku sezone ostala bez velikog pojačanja, Gordona Hejvorda, a potom i pred samo doigravanje bez najvećeg, bili su Milvoki Baksi.

Mnogi su već tu prepreku videli kao nepremostivu za mladu četu Breda Stivensa.

Ipak, Boston je slavio na sva četiri susreta u "TD Gardenu", iskoristio je prednost domaćeg terena i nakon sedam mečeva se plasirao u polufinale Istoka.

Nakon toga, usledio je duel sa Siksersima, koji su u pet mečeva bili bolji od Majamija, pa su u seriji sa "Keltima" slovili za favorite, kako su bili i odmorniji, a Bret Braun je za razliku od Stivensa mogao i da računa na kompletan roster.

Ipak, nakon velike i tesne borbe u svakom meču, Seltiksi u pet utakmica uspevaju da slave i plasiraju se u finale Istoka, gde ih je dočekao redovni učesnik završnice, LeBron Džejms sa svojim Klivlend Kavalirsima.

Tejtum Tatum

LeBron je nekako uspeo da na svojim leđima iznese seriju sa Indijanom u prvoj rundi, slavili su Kavsi sa 4:3, a onda je u polufinalu počišćena redovna mušterija "Kralja", Toronto Reptorsi.

Teško je bilo odlučiti se za favorita u ovom duelu, Boston je imao prednost domaćeg terena zbog boljeg plasmana u regularnom delu sezone, a Kavalirsi su imali prednost u tome što imaju LeBrona i što je delovalo da se ekipa probudila nakon košmarne prve runde sa Indijanom.

Boston je dobio prva dva susreta na svom terenu, pa su preuzeli ulogu favorita, posebno jer im tradicija ide na ruku. Naime, Seltiki nikada nisu izgubili seriju koju su otvorili sa dva trijumfa.

Tako LeBron još jednom naspram sebe ima duel sa istorijom, ali "Kralj" je i ranije znao da iz takvih duela izađe kao pobednik.

Lebron Dzejms

Klivlend je upisao potom dva trijumfa u Ohaju, pritisak je ponovo prebačen u Masačusets.

Ipak, "Kelti" su još jednom dokazali da su na svom parketu nepobedivi, slavili su i došli nadomak plasmana u veliko finale.

Večeras je na programu šesti meč u seriji, Boston ima "meč loptu", ali na LeBronovoj teritoriji, pa se čini da bi ova serija mogla biti rešena tek u majstorici.

Ono što je sigurno, Džejmsu će i u "Kviken Loans Areni" biti potrebna pomoć saigrača, koji su nestajali na gostovanjuma u "TD Gardenu", ali su pred svojim navijačima u prva dva susreta pružali dobre partije.

Dakle, dva sata i 30 minuta posle ponoći po srednjoevropskom vremenu, "Kviken Loans Arena" u Ohaju, šesti duel finala istočne konferencije između Klivlend Kavalirsa i Boston Seltiksa, utakmica koja može da reši pitanje najboljeg tima Istoka, ali i da obezbedi ono što svaki neutralni navijač željno isčekuje (ovoga puta i svaki navijač Klivlenda), majstoricu.

Za LeBrona i Kavse je moranje, za Stivensa i "Kelte" istorijska prilika, ali se čini da će odluka pasti tek u sedmoj utakmici. No, sačekajmo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AFC
Friday, 25.05.2018
20:13

Mislim da svi neutralci navijaju za Boston. Igraju timski što se za Klivlend ne može reći, njima da se povredio Džejms mogao bi i Finiks da ih počisti.

avatar
Amar Zornic
Friday, 25.05.2018
19:22

Gorovo sam ubedjen da Cavsi dobijaju vcrs

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Friday, 25.05.2018
19:11

Kako bih voleo da gledam finale Hjuston-Boston 😊

avatar
brekbaCh1
Friday, 25.05.2018
19:08

Kavalirsi su dosta i stigli, s'obzirom na to da Dzejms maltene sam igra. Keltima svaka cast, idemo do finala !