Ko će učestvovati u kvalifikacijama za OI? Ovo je spisak, tu su i zemlje bivše SFRJ!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 19.09.2019.
11:27
Izvor: Sportske.net

Pored onih koji su kroz Mundobasket obezbedili učešće u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju, spisku su dodate nove reprezentacije prema rangiranju na FIBA listi.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije će igrati na kvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre, a pitanje koje se postavlja jeste ko će nam biti rivali.

Ono što je poznato jeste da će biti četiri turnira, svaki turnir će se održati na jednom kontinentu i imaće različitog domaćina.

Za domaćina evropskih kvalifikacija prijavili su se Litvanija i Grčka, Srbija je najavila prijavu, tačnije, uradio je to Predrag Danilović koji je već imao razgovore sa državnim vrhom.

Već sada je jasno da će evropske kvalifikacije biti ubedljivo najjače, a pored pomenute tri reprezentacije, iz Evrope će u kvalifikacije i:

Hrvatska, Češka, Nemačka, Italija, Poljska, Rusija, Slovenija i Turska.

Dakle, ukupno 11 timova iz Evrope će igrati kvalifikacije.

Od ostalih timova, učestvuju:

Angola, Brazil, Kanada, Kina, Dominikanska republika, Koreja, Meksiko, Novi Zeland, Portoriko, Senegal, Tunis, Urugvaj i Venecuela.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
vuk07
Thursday, 19.09.2019
20:02

Koliko timova ce se plasirati?

avatar
REVØLT
Sunday, 22.09.2019
16:22
avatar
_Goran_
Thursday, 19.09.2019
11:45

Na osnovu cega ce evropske kvalifikacije biti ubedljivo najjace? Pre svega, ne postoje evropske kvalifikacije, to su globalne kvalifikacije. Zrebom ce se formirati 4 grupe, na osnovu plasmana na Fibinoj rang listi ce biti postavljeni u sesire za izvlacenje. Nije mi jasno kako mrvicu istrazivackog novinarstva ne mozete da odradite.