Ko će u Evroligu? Čović i Mijailović rekli svoje, Maljković se složio

Autor: Darko Mitrović
sreda 20.05.2020.
23:42
Izvor: Sportske.net, Nova.rs

Još samo da čujemo Đordija...

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Sve je više sumnji u nastavak prekinute košarkaške sezone, ali već početkom naredne nedelje imaćemo jasnu sliku po tom pitanju, bar kada su u pitanju Evroliga i Evrokup.

Ako sezona ne bude mogla da bude nastavljena, onda treba da se donese odluka o klubovima učesnicima sledeće sezone u elitnom evropskom takmičenju. Da li bi u tom slučaju spisak ekipa bio isti kao ove sezone, ili bi došlo do proširenja, jošjednoje od pitanja koje bi došlo na dnevni red.

A ako proširenja bude, onda bi ABA liga mogla da se nada i drugom svom predstavniku, mnogi veruju da bi to trebalo da bude Partizan.

I Zvezda i Partizan u Evroligi je opcija koju bi, naravno, prihvatili i čelnici dva naša najtrofejnija kluba, a sa njima se sada složio i prvi čovek Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

''Saglasan sam sa izjavama predsednika Crvene zvezde i Partizana, Nebojše Čovića i Ostoje Mijailovića, da ABA liga treba da da ima dva predstavnika u Evroligi.

Zbog najbogatije istorije košarke sa ovih prostora, zbog najvećih trenera i igrača, NBA igrača koji su odavde.

Ta dva kluba moraju da budu u Evroligi kao najbolji s ovih prostora, jer boljih nema, to je kao da zaboravljate istoriju.

Koliko je igrača odavde osvojilo titule i bilo u NBA? Kada bismo uspeli sve Zvezdine i Partizanove pehare da donesemo, bila bi puna dva terena. Mnogo smo mi dali evropskoj i svetskoj košarci'', izjavio je Maljković za ''Nova.rs''
-
Baner live stream

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Grb partizana 1997?
Thursday, 21.05.2020
09:10

Ovo su bajke za malu decu, isto kao sto su bajke da se ce takmicenje nastaviti a to je nemoguce. Vecina klubova uopste nisu u trenaznom procesu, igrac iz US nemaju nameru jos uvek da se vracaju... Sve je samo lozenje javnosti, jedino sto se ceka to je zvanicna odluka. Zao mi je miliona uguranih u partizan kapiram da je iza toga veliki projekat ali ako se sezona prekine a hoce, isti klubovi i sledece godine igraju EL.

avatar
Piksi G00L iz korner
Thursday, 21.05.2020
09:06

Realno Srbiju u Evroligi treba da predstavlja Zvezda.

avatar
barbaroga
Thursday, 21.05.2020
06:15

A ja, i jos samo da se i Djordi slozi .... u kom mi svetu zivimo, uvek 20 godina iza ostalih ... Djordija zabole uvce koliko su NBA i ostalih osvajaca titula dali Zvezda i Partizan i srpska reprezentacija. Osnovni i jedini kriterijum je marketinski interes. Jel to toliko tesko za prihvatiti? Pa je li ovaj Ostoja prosle godine lozio navijace partizana pola godine da ce Partizan igrati EL, i jel igrao?