Ko će iz ABA u Evroligu? Šta je Boža pitao Bertomeua?

Autor: Darko Mitrović
utorak 14.04.2020.
18:30
Izvor: Sportske.net, tanjug.rs

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije pesimista po pitanju nastavka sezone. Koje je onda rešenje za ABA ligu?

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Mesec dana posle prekida sezone u regionalnoj ABA ligi svedoci smo da su pojedini klubovi praktično digli ruke od njenog nastavka, s obzirom da su zbog sve teže finansijske situacije i Cedevita Olimpija i Cibona već dogovorili sporazumne raskide sa nekolicinom igrača, odnosno trenera.

Imajući to u vidu, nastavak sezone, ako se i steknu uslovi za to, ne bi bio regularan.

Pesimista je i prvi čovek OKS Božidar Maljković, ali se onda postavlja pitanje trebalo registrovati postojeći plasman kao konačan i kako odrediti predstavnika ABA lige u narednoj sezoni Evrolige.

"Najprevednije rešenje je da jedan predstavnik sa ove teritotije, da prvo vidimo da li će to se desi, bude u Evroligi. A ako se desi, da ne bude samo ove godine, nego svih narednih, ja sam jednom prilikom pitao Ðordija Bartomeua, kako na prostoru od Milana do Atine nema nijednog sigurnog evroligaša, kako je moguće da prostor koji je dao najviše svetskoj košarci nema adekvatnu nagradu. Ostao sam bez odgovora", istakao je Maljković u razgovoru za ''Tanjug''.

"Ako mene pitate, mislim da ne bi trebalo forsirati da se prvenstva odigraju, neka se registruje kako stoje, neka se nađe neko rešenje", naglašava Maljković.

Njegov stav je, takođe, da i ako se proglasi šampion, da to neće bii ''pravi'' šampion.

"To svakako nije idealno, idealno je samo ono što se završi na sportskom terenu, samo to je pravi šampion.

Ove godine ne vidim da će biti pravih šampiona, ako znamo to neka ostane ovako, prvo da se izborimo sa ovim, sportisti će imati neophodno vreme za oporavak, pogotovo u košarci, odbojci, veliki je to napor, skoro nivo NBA, 80 utakmica, samo što tamo imaju pet meseci za oporavak, a ovde pet dana posle reprezentacije.

Najbolje bi bilo da se ne igra jer je nama zdravlje sportista u prvom planu", zaključio je Maljković.
-
Bonus

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 14.04.2020
19:11

Sve ovo stoji, samo nam objasni kako gledas na ucesce fmp-a u Evrokupu u sezoni 2012/13, ali, i cuvena ucesca Evroligi u sezonama 2013/14 i 2014/15?