Ko će biti MVP Evrolige - Statistika uz Tea, ali...

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 03.05.2017.
20:05
Izvor: Sportske.net

Sudeći na osnovu spekulacija koje su se pojavile u košarkaškim krugovima uoči fajnal-fora u Istanbulu, priznanje za najkorisnijeg igrača Evrolige najverovatnije neće otići u ruke Milioša Teodosića.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić nalazi se u najužem krugu kada je izbor za najkorisnijeg igrača Evrolige u pitanju, ali prestižno priznanje najverovatnije neće otići u njegove ruke.

Izraelski novinar Dejvid Pik saopštio je svoja saznanja, a izvor su mu bili sportski direktori evroligaških ekipa koji učestvuju u izboru za najkorisnijeg igrača.

Ako je verovati pomenutom izvoru, titula najkorisijeg igrača Evrolige za sezonu 2016/2017 otići će u ruke košarkaša Real Madrida Serhija Ljulja!

Kada statistiku španskog košarkaša uporedite sa statističkim parametrima Miloša Teodosića jasno je da Srbin ima prednost, ali brojke nisu jedino što se uzima u obzir.

Serhio Ljulj je u sezoni na izmaku odigrao 27 utakmica na kojima je prosečno beležio 16.4 poena (50.8% za dva, 33.2% ta tri) i 5.9 asistencija.

Miloš Teodosić je proveo nešto više vremena na parketu ali je zato imao i bolje statističke parametre - 16.2 poena (55.8% za dva, 37.5% za tri) i 7 asistencija.

Ne treba zaboraviti da je najkorisniji igrač, gledano isključivo iz perspektive indeksa korisnosti, bio Kit Lengford (Uniks), a bolje brojke od Ljulja i Tea imaju Nando De Kolo, Ekpe Judo i Bred Vonamejker.

Prethodne sezone titula MVP-a Evrolige otišla je u ruke Teodosićevog klupskog druga Nanda De Koloa, a ostaje nam da vidimo da li će Francuza zaista naslediti Serhio Ljulj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Basket
Wednesday, 03.05.2017
21:10

Llull je i zaslužio.. nemjerljiv doprinos u odbrani ima, kompletnije je odigrao od svih navedenih

avatar
Sad il\' nikad!
Wednesday, 03.05.2017
20:21

Ljulj je resio mnogo utakmica ove sezone (sto nije neobicno za njega), kada bi birao izmedju njih dvojice, izabrao bih Ljulja.