Klubovi stali u odbranu Evrolige, sledi tužba za Dimitrisa Janakopulosa

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 03.05.2018.
12:44
Izvor: Sportske.net

Predsednik Panatinaikosa već duži vremenski period konstantno napada čelnike Evrolige.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

"Zeleni" iz Atine su završili takmičenje u Top 8 fazi, bolji od prvaka Grčke bio je madridski Real, a tokom čitave serije sa Madriđanima predsednik kluba Dimitris Janakopulos je iznosio salve otpužbi i uvreda na račun čelnika Evrolige, posebno je na njegovom udaru bio prvi čovek takmičenja Đordi Bartomeu.

I ranije je Janakopulos ulazio u probleme sa Evroligom, zbog toga mu je bila izrečena i kazna u vidu zabrane prisustvovanja utakmicama u okviru takmičenja, ali on se "pravio lud", pa je prisustvovao mečevima svoje ekipe u "OAKA Areni".

Sada će prvog čoveka "Zelenih" dočekati i tužba, kako su članovi borda EL, zajedno sa izvršnim direktorom i predsednikom takmičenja odlučili da sprovedu potrebne mere da ovaj slučaj izađe na sud.

Svih 10 klubova koji su članovi borda dele mišljenje po ovom pitanju, a iznose ga u tri stavke.

1. Oni ponavljaju da je ponašanje gospodina Janakopulosa u potpunosi suprotno etičkim principima i vrednostima u sportu, posebno u odnosu na princip poštovanja, koji je osnov odnosa između članova jedne sportske zajednice.

Zbog toga, izvršni odbor će preduzeti potrebne pravne mere kako bi se postarali da ova osoba (Dimitris Janakopulos) ne bude uključena u aktivnosti Evrolige dok ne prestane sa ovakvim ponašanjem.

Njegove štetne izjave i konstantan pritisak, kao i verbalna agresija kojima je pokušao da utiče na rezultate i da napadne takmičenje, njegove članove i upravnike, nemaju mesto u profesionalnoj ligi. U ligi koju su klubovi godinama gradili i koja u ovom trenutku nudi najbolju košarku u evropskoj istoriji.


2. Svih 10 članova izvršnog odbora (ECA) zajedno sa predsednikom i izvršnim direktorom Evrolige dali su instrukcije svojim pravnicima da pokrenu sudski postupak protiv gospodina Dimitrisa Janakopulosa sa namerom da se popravi šteta koju je načinio izgledu, časti, intergritetu i kredibilitetu takmičenja, klubova, sudija i uprave takmičenja uključujući i predsednika i izvršnog direktora Evrolige.

3. Svih 10 klubova kao izvršni odbor i upravna tela takmičenja ističu i svoju želju da Panatinaikos nastavi da bude deo najboljeg takmičenja u evropskoj košarci.

Njihovo strogo verovanje je da navijači i istorija kluba ne smeju biti osuđivani zbog nedoličnog ponašanja jedne osobe, kao ni da ti navijači ne smeju biti uskraćeni za uživanje u najboljem košarkaškom takmičenju u Evropi, kojem njihov klub pripada.


Saopštenje su potpisali sledeći klubovi: Anadolu Efes, CSKA Moskva, Barselona, Fenerbahče, Makabi Tel Aviv, Olimpijakos, Olimpija Milano, Real Madrid, Baskonija i Žalgiris.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Grb partizana 1997?
Friday, 04.05.2018
11:16

Neki su vec bili poceli da slave raspad Evrolige svesni da skoro tamo nece igrati. Igra se kosarka i bez vas kao sto vidite. Kako ce vam tek biti kad vidite da Zvezda igra El i sledece sezone?

avatar
SvAšTa_ŠtOnE
Thursday, 03.05.2018
14:06

Potpisali svi oni koji imaju dogovore sa Euroleague. Svasta.

avatar
Slash
Thursday, 03.05.2018
13:21

A potpisali svi koji imaju licencu na 10 godina...

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 03.05.2018
13:04

Cekaj, oni ga nece tuziti zbog toga sta je rekao, iako je to mozda istina (verovatno jeste), nego zbog nedolicnog ponasanja?