KLS - Završnica za "infarkt", slavlje OKK Beograda

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 28.11.2017.
17:58
Izvor: Sportske.net

Ekipa OKK Beograda savladala je Mladost iz Zemuna u okviru 9. kola Košarkaške lige Srbije nakon dramatične završnice duela odigranog u hali "Vizura".

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Prvi od četiri meča 9. kola Košarkaške lige Srbije koji će biti odigrani u utorak završen je pobedom ekipe OKK Beograda, koja je kao gost bila bolja od zemunske Mladosti.

"Klonferi" su vezali drugu pobedu u KLS-u pošto su danas slavili u "Vizuri" rezultatom 64:63 (22:17, 10:17, 19:12, 13:17).

Gosti su bolje otvorili meč ali su u drugom kvartalu prepustili prednost ekipi Mladosti koja je na poluvremenu imala +2 (34:32).

U trećoj četvrtini došlo je do novog preokreta nakon čega je OKK Beograd kontrolisao rezultat sve do same završnice kada je Mladost došla do prilike da se izbori barem za produžetak, a mogla je i do pobede.

Mladost je pri rezultatu 64:62 za goste imala dva slobodna bacanja. Tri sekunde pre kraja Aleksa Novaković je pogodio prvo, a nakon promašenog drugog Bratislav Jerković beleži ofanzivni skok ali biva izblokiran prilikom šuta od strane Nemanje Marića.

Drama nije završena blokadom košarkaša OKK Beograda jer je Veljko Brkić prvi stigao do lopte i uspeo da je izbaci pre zvuka sirene ali ne i da pogodi za trijumf Mladosti.

Na kraju je tim Darka Kostića upisao četvrtu pobedu u prvenstvu, a drugu vezanu čime je napravio pomak na tabeli.

Najfikasniji u pobedničkom sastavu bio je Miljan Drekalović sa 14 poena i 4 skoka, a pratili su ga Radovan Đoković (13 pts, 4 sk, 2 as) i Aleksej Nešović (10 pts, 3 sk, 7 as).

U ekipi Branka Maksimovića najefikasniji je bio tragičar Aleksa Novaković sa 13 poena, 7 skokova i 3 asistencije. Bratislav Jeković postigao je 12 poena i zabeležio 7 skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke