KLS - Varda kao vino, bez milosti za Kragujevčane!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 22.11.2017.
18:31
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Dinamika upisali su šesti trijumf u domaćem šampionatu, pošto su večeras slavili na gostovanju kragujevačkom Radničkom u okviru 7. kola Košarkaške lige Srbije.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Beogradski sastav, učesnik druge ABA lige, slavio je večeras u Kragujevcu rezultatom 90:82 (31:25, 21:22, 17:20, 21:15) i tako zabeležio šestu pobedu u domaćem prvenstvu.

Večerašnji duel između Radničkog i Dinamika bio je prvi koji je kragujevački sastav odigrao na domaćem terenu pod vođstvom Bojana Kusmuka.

Kragujevačka publika mogla je da vidi na delu mnogo ozbiljniju igru od one koja je prikazana u prva četiri kola i nema sumnje da bi odnos pobeda i poraza bio drugačiji da je Radnički bio na ovom nivou u duelima sa ekipama Beovuka i Mladosti koje je gostio u "Jezeru" u drugom i četvrtom kolu.

Gosti su na samom startu meča iskoristili smušenost u igri ekipe Bojana Kusmuka pa su za kratko vreme stigli do 9 poena prednosti (4:13). Nakon tajm-auta Bojana Kusmuka domaći prave seriju 7:0 i prilaze na dva poena zaostatka za učesnikom druge ABA lige.

Taman kada su uhvatili ritam igrači Radničkog ulaze u lošu sekvencu tokom koje prave dva faula za "2+1" što izabranici Olivera Popovića koriste da ponovo povećaju prednost (13:21).

Trojkom Filipa Lukovića domaći prekidaju mini seriju Beograđana, a isti igrač u završnici pogađa još dva puta sa spoljnih pozicija u završnici prvog kvartala, pa Dinamik na prvu pauzu odlazi sa prihvatljivih šest poena prednosti (25:31).

Drugu četvrtinu domaći su odigrali po sistemu "toplo-hladno". Na mahove je tim Bojana Kusmuka delovao odlično na parketu, ali bi onda vrlo brzo lošim potezima poništavao sve dobro urađeno.

Tako je na otvaranju druge deonice domaćin vezao 4 poena i imao šut za vođstvo ali ga nije iskoristio, da bi potom konačno stigao do prvog izjednačenja posle polaganja Nikole Pavlovića (35:35).

Taman kada je Radnički ušao u egal na scenu stupa bivši košarkaš kragujevačkog tima Ratko Varda koji sa pet vezanih poena vraća prednost gostima, a Nikola Ćirković trojkom odvodi Dinamik na +8 (35:43).

Završnicu druge četvrtine obeležila je odlična rola kapitena domaćih Đorđa Milosavljevića koji je za kratko vreme dva puta pogađao pod faulom ali je oba puta promašio slobodna bacanja tako da nije uspeo da maksimalno eksploatiše svoje dobre poteze.

Posle još jedne ukradene lopte i polaganja Đorđe Milosavljević dovodi Radnički na tri poena zaostatka (47:50) ali Vuk Vulikić sa linije penala pogađa oba bacanja postavlja konačan rezultat prvog dela igre (47:52).

KKK Radnicki

Nije se ništa menjalo ni u trećem kvartalu, postavka stvari je bila takva da je Dinamik svaku dobru sekvencu Radničkog poništavao mini serijama, a tu je ključnu ulogu odigrao nepogrešivi Ratko Varda.

Gosti su u završnicu treće četvrtine ušli sa pet poena prednosti i u toj situaciji su igrači Radničkog dva puta uzimali šuteve za tri ali su u oba navrata bili neprecizni.

Nakon promašaja Aurimasa Majauskasa sa linije penala i lošeg dodavanja Petra Rakićevića kapiten Radničkog Đorđe Milosavljević ponovo pogađa pod kontaktom ali ovoga puta biva precizan i sa linije penala pa domaći u poslednju deonicu ulaze sa dva poena zaostatka (67:69).

Boljim otvaranjem poslednje četvrtine (serija 9:2) gosti su stvorili prednost koja im je garantovala mirnoću u igri, a Radnički je, sa druge strane, morao da juri rezultat.

Petar Beader i Filip Kljajević uspevali su da održe domaće u životu, a trojkom Filipa Lalovića, pet minuta pre kraja, domaći su prišli na -4 (74:78).

Usledio je period igre kada se igralo koš za koš, ali je Dinamik na tri minuta pre kraja napravio seriju i poveo sa 86:76. Činilo se u tim trenucima da su gosti prelomili meč ali nije bilo tako.

Radnički ponovo uspeva da uhvati priključak posle trojke Filipa Lalovića ali je to bilo sve što su domaći uradili na večerašnjoj utakmici. Dinamik je brzim poenima Boža Đurasovića otišao na +6, a nedugo zatim i Nemanja Krstić sa linije penala rešava pitanje pobednika.

Da godine ne igraju ulogu za majstore košarke večeras je dokazao Ratko Varda koji je na terenu proveo manje od 18 minuta ali je sa 16 poena (5/5 za dva, 2/2 za tri) i 10 skokova bio najbolji u pobedničkom timu. Značajniji je podatak da je Varda nosio ekipu u momentima kada je Radnički hvatao priključak, tako da je svojim iskustvom omogućio Dinamiku da slavi u Kragujevcu.

Nemanja Krstić (17 pts, 4 sk, 2 as) i Božo Đurasović (13 pts, 5 sk) bili su najefikasniji u gostujućem timu uz Ratka Vardu, dok su se kod domaćih izdvojila četvorica igrača.

Rajko Kljajević je postigao 20, Đorđe Milosavljević 17, a Nikola Pavlović i Filip Lalović po 16 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
indija durot
Thursday, 23.11.2017
19:03

bolji od djoke salica za klasu

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Wednesday, 22.11.2017
19:34

Ratko NBA Varda

avatar
Thursday, 23.11.2017
14:10

Брате остављали смо га самог на шуту за 3 и погодио је из оба шута од шале, наравно у рекету му нико ништа није могао, али онај Ракићевић ПОЈМА НИЈЕ ИМАО ! Узгред, почели смо да личимо на нешто и мало нам недостаје да стигнемо до победе, али кренуће и то даће Бог !

avatar
Thursday, 23.11.2017
20:47

Хвала тебра !

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Thursday, 23.11.2017
18:22