KLS - Ubedljiv poraz Radničkog, slede radikalne mere?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 29.10.2017.
10:14
Izvor: Sportske.net

Košarkaši kragujevačkog Radničkog pretrpeli su treći vezani poraz na startu nove sezone nakon kojeg je trener Todorović najavio radikalne mere.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Kragujevački košarkaški klub Radnički gostovao je u subotu uveče ekipi Dunava iz Starih Banovaca i doživeo treći vezani poraz na startu nove sezone.

Dunav je nadigrao kragujevčane u svim segmentima igre i na kraju potpuno zasluženo slavio sa ubedljivih 86:67 (22:18, 25:14, 24:13, 15:22) čime je stigao do druge pobede u Košarkaškoj ligi Srbije.

Gosti su uspeli da pariraju domaćem sastavu samo u uvodnom kvartalu, ali su u završnici druge i na početku treće četvrtine "počišćeni" sa terena.

"Alasi" su deficit u visini nadomestili velikom borbenošću pa su tako u jednom momentu imali 35 poena razlike (71:36). Radnički je serijom 19-0 smanjio zaostatak na jednocifrenu razliku (76:67) ali domaći u poslednja dva minuta zatvaraju prilaze košu i serijom 10-0 postavljaju konačan rezultat.

Najefikasniji igrač utakmice bio je košarkaš domaćeg tima Lazar Zoričić sa 32 poena, 15 skokova i 2 blokade. Na drugoj strani istakao se Rajko Kljajević sa 22 poena i 8 skokova.

Nakon utakmice trener Radničkog Zoran Todorović rekao je da njegov tim u ovakvoj konstelaciji stvari teško može do rezultata i da je Kragujevac možda prenaglio sa ovim rangom takmičenja.

"Čestitao bih ekipi Dunava na zasluženoj pobedi, bili su bolji gotovo čitavu utakmicu. Možda smo u početku nešto malo i parirali ali mislim da ova ekipa koja je napravljena na brzinu teško može da dođe do igre i rezultata. To su uglavnom igrači koji nisu dugo igrali ili su igrali u nižim rangovima, to se vidi po primanju informacija koje su osnovne za ono što smo se dogovorili za vreme utakmice. Ima tu dosta problema. Imamo i iskusne igrače koji su kasnije došli, nisu još uvek spremni. Nismo još naviknuti jedni na druge, biće još mnogo problema. Moj utisak je da je Kragujevac prenaglio sa ovim rangom, možda i ja što sam uzeo Radnički, ali dobro... Videćemo kako će to dalje da se odrazi na utakmice koje dolaze ali ovako, kako stvari trenutno stoje, ne vidi se nikakav boljitak. Videćemo u najskorije vreme da li ćemo povući radikalne poteze, a najverovatnije hoćemo jer sa ovom energijom teško da možemo nekoga da pobedimo", rekao je Todorović.

Dunav u narednom kolu gostuje ekipi Dinamik, dok Radnički dočekuje Mladost.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
babaroga
Sunday, 29.10.2017
12:20

Kragujevac je veliki grad i treba da ima klub u najvisem rangu takmicenja. Ali. Sta ce im ovo lovljenje u mutnom, mesetarenje, vezivanje za druge? Nikad nece postati deo grada, uvek ce da imaju protivnike iz one druge strane. Mislim da su vrlo pogresili, a mogli su da imaju lepu pricu posto su najzad uspeli da se otarase mute i njegovih nocnih terevenki.