KLS - Meč za infarkt u "Jezeru", Beader junak Radničkog!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 22.12.2017.
21:35
Izvor: Sportske.net

Košarkaši kragujevačkog Radničkog upisali su drugu pobedu u domaćem prvenstvu nakon još jedne dramatične završnice u hali "Jezero". Petar Beader junak trijumfa nad Slogom.

Sportske.net/Darko Mitrović
Sportske.net/Darko Mitrović

Povezane vesti

Kragujevački košarkaški klub Radnički stigao je do druge pobede u domaćem prvenstvu i tako značajno popravio šanse za opstanak u takmičenju.

Radnički je u derbiju začelja savladao kraljevačku Slogu rezultatom 78:76 (26:7, 16:23, 16:26, 20:20) zahvaljujući fantastičnoj sekvenci Petra Beadera u poslednjih osam sekundi.

Večerašnja utakmica podsetila je na prethodnu koju je Radnički odigrao u "Jezeru" i dobio. Baš kao u susretu sa OKK Beogradom domaći su odlično otvorili utakmicu ali su u nastavku imali ogromnih problema.

Domaći su prvu četvrtinu dobili rezultatom 26:7 i to zahvaljujući Amerikancu Orlandu Kolmanu koji je sa 14 poena u prvih deset minuta igre bio "lokomotiva" u kompoziciji kragujevačkog sastava.

Kada je Kolman posustao krenuli su problemi. Radnički je izgubio drugu i treću četvrtinu, a Sloga se potpuno vratila u meč već sredinom trećeg kvartala kada je prišla na dva poena zaostatka.

Radnički je uspevao da odbije nalete gostiju, najviše zahvaljujući Petru Beaderu, ali je Sloga serijom 7:0 na 2,5 minuta pre kraja preuzela vođstvo prvi put posle više od 30 minuta igre.

Dvadeset sekundi pre kraja domaći ulaze u ozbiljne probleme ali Igrutinović i Bogdanović uspevaju da pogode dva od četiri slobodna bacanja tako da je na 14 sekundi pre kraja Sloga imala tri poena prednosti (76:73).

Usledila je neverovatna završnica koju je fantastičnom rolom obeležio Petar Beader. Košarkaš Radničkog iznudio je slobodna bacanja pri šutu za tri poena. Pogodio je prva dva, a kada se činilo da je promašajem kod trećeg bacanja zavio Radnički u crno usledila je eksplozija.

Luka Igrutinović je pokupio loptu posle promašaja Beadera pri rezultatu 76:75 za Slogu, ali je usledila greška pa je lopta završila u rukama Strahinje Jovanovića koji koji je sekund pre kraja daje Beaderu, a ovaj trojkom rešava pitanje pobednika i donosi Radničkom drugu pobedu u Košarkaškoj ligi Srbije!

Orlando Kolman
Foto: Sportske.net/Darko Mitrović

Petar Beader je na kraju bio najefikasniji u pobedničkom sastavu sa 26 poena 5 skokova i 4 asistencije, a pratio ga je Orlando Kolman sa 17 poena i 11 skokova, uz napomenu da je Amerikanac 14 poena postigao u prvoj četvrtini.

Kod gostiju su se izdvojili Mihajlo Bogdanović (20 pts, 3 sk, 4 as) i tragičar Luka Igrutnović (19 pts, 4 sk, 3 as).

Kragujevčani su kolo pre kraja prvog kruga takmičenja pretposlednji na tabeli sa skorom 2-11, dok Sloga ima pobedu manje i zauzima poslednje mesto na tabeli.

Košarkaši Borca vratili su se na čelo tabele nakon pobede koju su ostvarili na gostovanju ekipi subotičkog Spartaka.

Čačani su večeras slavili rezultatom 83:87 (21:22, 20:16, 22:19, 24:26) i tako stigli do devete pobede na dvanaest odigranih utakmica.

Goste iz Čačka do pobede je predvodio Marko Stojadinović sa 24 poena, 5 skokova i 5 asistencija, a po 17 poena dodali su Darko Balaban i Ilija Đoković.

Najbolji pojedinac na terenu bio je košarkaš domaćeg tima Dejan Pejić koji je za 34 minuta na terenu postigao 28 poena i upisao 10 skokova ali njegov učinak nije bio dovoljan da Spartak izbegne poraz.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 22.12.2017
22:57

Ovo je skratilo 10 godina života i zamalo od gotovog veresija, Bog nas je pogledao i ovaj put - veliko hvala! Mada ovakve utakmice ne bi smele da se ponavljaju više!!!