KLS - Kragujevčani putuju po prvu pobedu

Autor: Darko Mitrović
petak 27.10.2017.
09:37
Izvor: Sportske.net, kkkradnicki.com

Iz kragujevačkog Radničkog poručuju da u sledećem kolu nemaju šta da izgube i da će rasterećenost biti njihov adut u meču sa Dunavom.

Sportske.net/Darko Mitrović
Sportske.net/Darko Mitrović

Povezane vesti

Posle dva startna poraza u KLS, najpre na gostovanju Tamišu (85:81), a potom i u svom ''Jezeru'' od Beovuka (86:75), KKK Radnički u subotu od 20 časova ponovo će igrati na gostujućem terenu.

U meču trećeg kola, rival Kragujevčanima biće ekipa Dunava iz Starih Banovaca, koja će ekipu Radničkog dočekati u hali Park u Staroj Pazovi.

Dunav je u prva dva kola imao polovičan uspeh. Najpre je savladao Mladost iz Zemuna na svom terenu 88:80, a potom je izgubio od Vršca kao gost - 72:61.

Najavljujući treće kolo, šef stručnog štaba Kragujevčana Zoran Todorović ističe da se odlazi na megdan iskusnoj ekipi koja drugu sezonu igra KLS.

''Imaju iskusne igrače, a predvodi ih Zorčić koji je po statistici prošle sezone bio u samom vrhu takmičenja. Povrede su ga omele u tome da bude najkorisniji igrač lige. Može da igra na pozicijama četiri i pet.

Dunav jeste izgubio od Vršca, ali je imao odlično prvo poluvreme. Imaju hendikep sa povređenim Vukovićem, to je dobar igrač na poziciji četiri. Procentualno gledano, slabi su u spoljnoj liniji, kada je u pitanju šut. Obratićemo pažnju na Nikolića i Mitrovića, on je na poziciji 1 'motor ekipe' ".

Uz konstataciju da je trenutno neuigranost najveća mana njegove ekipe, Vuk Karadžić iz igračkog pogona KKK Radnički smatra da postoji potencijal da se igra sve bolje, kako liga bude odmicala.

''Na duel sa Dunavom idemo potpuno rasterećeno - na pobedu, nemamo šta da izgubimo. Treba da zaustavimo njihov skok u napadu, posebno Kužetu. On na svakoj utakmici ima sedam-osam skokova u napadu. To je ključno za utakmicu koja nas očekuju u subotu u Staroj Pazovi'', istakao je Karadžić.

Iako je rival proučen do detalja, stručnom štabu su u fokusu sopstveni igrači, raspoloživi za narednu utakmicu.

''Problem je uigranost naših igrača, traži se nešto za šta nisu fizički spremni u ovom trenutku. Videlo se protiv Beovuka, nije nas bilo u tranziciji i organizaciji odbrane, nedovoljno je agresivnosti u prvoj liniji. Zatajili smo i u skoku, a to je sve posledica nedostatka snage i neuigranosti.

Probaćemo da podignemo kvalitet, da bismo mogli da očekujemo pobede u narednom periodu. Nije nam dovoljno što je došao Kljajević koji dugo nije igrao, ili Beader koji je imao loš početak u Kolubari, ili Vasojević koji je van forme i izlazi iz povrede. Moramo da ih čekamo. Srećom, Demčešen se oporavio i igraće u subotu.

Imamo problem sa Lalovićem, pošto je zaposlen van kluba, dolazi samo na večernje treninge, a od ključnih je igrača u rotaciji. Možda je i preveliki zalogaj za sve nas da tako brzo uđemo u ovu priču, ali probaćemo da odigramo što bolje možemo u KLS. U prethodnom periodu smo bolje trenirali, kroz treninge smo napredovali, a videćemo da li je to dovoljno za pobedu protiv Dunava'', racionalan je Todorović.

Todorović i Karadžić su se osvrnuli i na početak takmičenja u nacionalnom kupu, gde u prvoj fazi sledi susret sa ekipom Stragari-Šumadija u Aranđelovcu (1. novembar, 18 časova, SC Šumadija).

''Očekujemo pobedu, mi smo favoriti. Pre dva dana smo saznali s kim igramo, manje je vremena za spremanje, ali idemo na pobedu. Probaćemo da obezbedimo plasman na završni turnir'', poručio je Karadžić.

''U situaciji u kojoj smo, trebaju nam utakmice da bismo se što brže uigrali, ali možda su nam potrebniji jači treninzi od ovakvih utakmica. Probaćemo da i na tom frontu doguramo što dalje možemo. Prvi protivnik je iz Druge srpske lige, ne razmišljamo sada o njemu previše jer naš je cilj da Radnički opstane u KLS. Naša je ključna orijentacija - Liga'', zaključio je Todorović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 27.10.2017
10:50

Даће Бог, добро је да се центар опоравио јер нам је на тој позицији доста шкрипило у прошлом мечу !