KLS - Kragujevac i dalje čeka pobedu, Mladost slavila u "Jezeru"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 04.11.2017.
22:17
Izvor: Sportske.net

Kragujevački košarkaški klub Radnički pretrpeo je četvrti uzastopni poraz na startu nove sezone. Nakon Beovuka "Jezerom" se prošetala i ekipa zemunske Mladosti.

sportske.net/Mihajlo Vidojević
sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Poslednja utakmica 4. kola Košarkaške lige Srbije (KLS) odigrana je večeras u kragujevačkom "Jezeru" gde je debitant u ligi Radnički ugostio ekipu Zemunske Mladosti.

Gosti su u Kragujevcu stigli do druge pobede u ligi pošto su slavili sa ubedljivih 96:78 (30:19, 23:21, 23:16, 20:22) protiv ekipe Zorana Todorovića koja posle četiri utakmice ostaje u društvu ekipa Vojvodine i Sloge koje su takođe bez trijumfa.

Zemunska Mladost otvorila je utakmicu serijom 7:0 koja je usledila kao rezultat loših rešenja igrača Radničkog u napadu i grešaka koje su domaći pravili u prva dva i po minuta.

Gosti do prve dvocifrene prednosti (4:14) stižu nakon tri i po minuta igre, a taman kada su izabranici Zorana Todorovića uspeli da dođu do daha svirana je namerna lična greška koja gostima donosi ukupno pet poena, dva sa linije penala i tri posle izvođenja lopte sa strane.

Novi problemi za Radnički usledili su u poslednjih minut i 20 sekundi kada je Strahinja Jovanović promašio polaganje, a onda je usledilo i loše izvođenje lopte što je Mladost naplatila sa još lakih poena za maksimalnih 16:30 u prvoj četvrtini. Trojkom Vuka Karadžića na četiri sekunde pre kraja prvog kvartala Radnički je smanjio zaostatak na 11 poena.

Sa pet pogođenih trojki u prvoj četvrtini iz sedam pokušaja Mladost je napravila razliku koju domaći nisu uspeli da istope do odlaska na odmor uprkos nešto boljoj igri u završnici druge četvrtine.

Mini serijom (4:0) Ivana Demčešena Radnički je otvorio drugu četvrtinu ali je onda usledila očajna sekvenca izabranika Zorana Todorovića tokom koje domaći postižu samo četiri poena a primaju šesnaest tako da je Mladost otišla na maksimalnih +19 (27:46) četiri minuta pre kraja četvrtine.

Završnica drugog kvartala pripala je ekipi Radničkog. Pre svega velikom borbenošću koju je prepoznala i kragujevačka publika domaći prvo prave seriju 8:2 a do odlaska na odmor tope zaostatak na prihvatljivih 13 poena (40:53).

KKK Radnicki
Foto: Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Sve dileme oko pitanja pobednika praktično su bile rešene već u prva tri minuta nastavka tokom kojih su gosti iz Zemuna napravili seriju 11:0 i tako otišli na 24 poena razlike (40:64).

Završnicu treće četvrtine Radnički dobija serijom 7:0 koja u ukupnom rezultatu nije donela ništa konkretno domaćima, imajući u vidu kako su se stvari odvijale u prvih osam minuta trećeg kvartala. Mladost je za osam minuta ubacila 20 poena, rešila sve dileme oko pitanja pobednika, tako da je Radnički u poslednjih minut i po treće četvrtine samo smanjio zaostatak (56:76).

Poslednja četvrtina nije donela ništa konkreto po pitanju rezultata pošto su gosti održavali prednost i mirno priveli kraju utakmicu u kojoj su dominirali od prvog do poslednjeg minuta.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Bratislav Jeković sa 21 poenom i 9 skokova, a pratili su ga Vuk Malidžan (20 pts, 8 sk, 9 as) i Aleksa Novaković (16 pts, 6 sk, 5 as).

U redovima Radničkog izdvojili su se Petar Beader sa 16 poena i 2 skoka, kao i Đorđe Milosavljević sa 12 poena i 7 skokova.

Košarkaška liga Srbije - Rezultati 4. kola

3. novembar
Vojvodina - Vršac 95:100

4. novembar
Dinamik VIP PAY - Dunav 97:71
Metalac - Beovuk 72 96:85
OKK Beograd - Zlatibor 83:88
Borac - Sloga 102:70
Spartak - Tamiš 76:73
KKK Radnički - Mladost 78:96



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 05.11.2017
00:17

Ево сам ја у другом реду :) , начекаћемо је се још јер немамо ни екипу ни игру, ни тренера, а и ово мало публике што је било вечерас ће вероватно окренути леђа... Нек нам је Бог у помоћ !

avatar
babaroga
Sunday, 05.11.2017
09:20

Mi smo djavoli, mi smo nezavisni... Veru ste prodali, a vecere jos nema.