KLS - Dorćolci ne daju prvo mesto

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 09.12.2017.
18:36
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Dinamika savladali su Borac u derbi susretu 11. kola domaćeg prvenstva i tako zadržali lidersku poziciju na tabeli.

BETA/DINAMIK/MO
BETA/DINAMIK/MO

Povezane vesti

Ekipa Olivera Popovića igrala je večeras pod imperativom pobede i pritiskom usled pobede koju je Metalac juče upisao u duelu sa subotičkim Spartakom.

Dinamik je pokazao karakter, slavio u derbi susretu sa Borcem rezultatom 73:69 (22:16, 16:19, 21:14, 14:20) i ponovo preuzeo čelnu poziciju na tabeli Košarkaške lige Srbije.

Još jednom je bivši reprezentativac Srbije Nemanja Krstić bio najjača karika u timu sa Dorćola. Krilni košarkaš Dinamika postigao je 18 poena i upisao 12 skokova u pobedi nad Borcem, a pratili su ga Dušan Beslać i Dezmond Vašington sa po 15 poena.

Kod gostiju su se izdvojili Nikola Pešaković (17 pts, 6 sk, 3 as) i Uroš Čarapić (13 pts, 4 sk), dok su kapiten Marko Marinović i Darko Balaban postigli po 12 poena.

Dinamik posle 11 odigranih utakmica vodi na tabeli Košarkaške lige Srbije sa skorom 9-2. Drugoplasirani Metalac ima trijumf manje, a treće mesto dele Spartak i Borac sa po sedam pobeda, s tim što Čačani imaju meč manje u odnosu na ostale ekipe iz vrha tabele.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke