KLS - Dinamik pobedom u derbiju preboleo Zvezdu

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 18.02.2019.
18:05
Izvor: Sportske.net

Stali su igrači Dinamika na korak od velikog iznenađenja u Nišu, ali su danas pokazali karakter i savladali čačanski Borac u velikom derbiju Košarkaške lige Srbije.

KSS
KSS

Povezane vesti

Dan nakon što je u Nišu odigrano finale Kupa Radivoja Koraća, učesnici četvrtfinala pomenutog takmičenja odigrali su veliki derbi u okviru Košarkaške lige Srbije.

Dinamik je ugostio ekipu Borca iz Čačka i slavio rezultatom 61:50 (8:12, 16:19, 17:6, 20:13) u velikom derbiju 22. kola domaće košarkaške lige.

Za ekipu Vladimira Đokića utakmica sa Borcem došla je samo dva dana nakon okršaja sa Crvenom zvezdom mt:s u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća i bolnog poraza koji je usledio u poslednjim sekundama utakmice.

Zbog toga je današnji trijumf dobio na značaju, pošto je ekipa pokazala karakter i prvi put u sezoni uspela da savlada čačanski Borac.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Dušan Kutlešić sa 12 poena i 4 skoka, a dvocifren je bio još Petar Rakićević sa 10 poena, 8 skokova i 3 asistencije.

U poraženom timu sav teret su izneli Nikola Kočović (14 pts, 2 sk), Radovan Đoković (13 pts, 5 sk, 2 as) i Ivan Gavrilović (12 pts, 6 sk).

Dinamik je današnjim trijumfom nad liderom Košarkaške lige Srbije nastavio pobednički niz, i trenutno je drugi na tabeli sa četiri pobede i dva meča manje u odnosu na Borac.

Četvrti ovosezonski okršaj Borca i Dinamika gledaćemo već narednog četvrtka, u okviru 20. kola ABA 2 lige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Buco Paucinac
Monday, 18.02.2019
23:35

KLS PRVENSTVO JA ZA MENE OD VEČERAS NEREGULARNO TAKMIČENJE ...
Da pojasnim o čemu se radi pred početak sezone izdaju se licence za dvorane u kojima ekipe igraju . Kls ima jasne propozicije koje pojedini klubovi nisu mogli da ispune u ovom slucaju Dinamik i Mladost tako da im nije izdata licenca i nije im dozvoljeno da igraju u svojim dvoranam na skupstini klubova svi klubovi pa i Novi Pazar jednoglasno su uputili glas i podrsku da se dozvoli tim ekipama da igraju u svojim dvoranam međutim to je bilo uzalud i zahtev klubova je odbijen dvorane nisu dobile licencu.
Dinamik je morao da igra u hali Ranko Žeravica na Novom Beogradu a Mladost da iz sportskog centra Vizura pređe u Master dvoranu i to je ok sale nemaju licencu na osnovu propozicija .
Međutim danas se desilo nesto čime Kls gubi svaki kredibilitet jer je doneta je odluka da Dinamik protiv Borca da napomenem derbi utakmicu koja moze biti odlucujuca za mesto koje vodi u Aba dva ligu igra u svojoj dvorani koja nije primljena i nije joj izdata licenca pod parolom da je termin u Hali Ranko Zeravica zauzet, ma nemojte nas gospodo praviti ludim kao prvo u beogradu ima još minimum pet dvorana koje ispunjavaju uslove, kao drugo mogla se pomeriti utakmica za neki drugi datum bacili ste senku na jednu sezonu koja je mogla biti jako zanimljiva a ne izrežirana .
Nemam nista protiv Dinamika cak sto vise i prijatelj sam sa ljudima koji vode klub ali ovde se radi o necemu mnogo vecem gospoda iz kls-a propozicije koristi samo kada je njima u interesu kada kaznjavaju klubove a iste propozicije ne postuju narvno i to im je u nekom interesu i to svi znamo o kojem interesu je rec, kazem jos jednom nemam protiv pomenutih klubova nista ali je trebalo od pocetka da im se dozvoli a ne sada pred kraj ,kada se resava ko ulazi u Aba dva ligu, da mrče guzicu .
Ok svatili smo nećete nam dozvoliti da budemo drugi i verovatno zbog vaših postupaka nećemo ni biti.
Ovo je lično moj stav i moje mišljenje .
KlS JE NEREGULARNO TAKMICENJE!!!