Klipersi spremaju plan za dominaciju - Dva superstara, nova dvorana, hoće li biti mesta za Srbe?!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 12.12.2018.
19:01
Izvor: Sportske.net

Kako prenose mediji u SAD, uprava franšize iz Los Anđelesa je opsednuta dvojicom košarkaša i narednog leta će pokušati da ih angažuje.

Beta/AP Photo/Michael Ainsworth
Beta/AP Photo/Michael Ainsworth

Povezane vesti

LA Klipersi su jedno od najprijatnijih iznenađenja NBA lige ove sezone, trenutno su na četvrtom mestu Zapada sa skorom 17-10, donedavno su bili i na čelu konferencije.

Ipak, veliko je pitanje koliko dugo će moći da zadrže dobru formu, a manjak superstarova bi mogao da im bude prepreka za nešto više u doigravanju.

Toga su svesni i u upravi franšize, pa su skovali sjajan plan za naredno leto.

Naime, oni su pripremili teren za angažovanje dve zvezde, tačnije, narednog leta će imati prostora da potpišu dva igrača sa maksimalnim ugovorima.

Imaju dve mete, kojima su opsednuti.

U pitanju su krilni košarkaši Toronto Reptorsa i Golden Stejt Voriorsa Kavaj Lenard i Kevin Durent.

Kavaj Lenard Kevin Durent

Prate ih od samog starta sezone, obojica će narednog leta moći da biraju gde će nastaviti karijere, a Klipersi redovno šalju svoje ljude na njihove mečeve.

Ideja je da se angažuje makar jedan od njih dvojice, najbolji scenario je da potpišu obojicu, a kao što smo napisali zbog toga što trenutno nemaju igrače sa maksimalnim ugovorima, narednog leta će imati prostora za dvojicu.

To nije sve, vlasnik kluba Stiv Bolmer planira i podizanje nove dvorane u Inglvudu, osoblju su priključeni legenda NBA lige Džeri Vest i uticajni novinar Li Dženkins, koji će imati zadatak da pripreme teren za potpisivanje pomenutog dvojca kada za to dođe vreme.

Što se tiče srpskih košarkaša, izvesno je da se Miloš Teodosić nakon tekuće sezone neće zadržavati u Klipersima. Srpski plejmejker je izjavio da bi uskoro mogao i da se vrati u Evropu, jer mu košarka na "Starom kontinentu" daleko više leži.

Postoji mogućnost i da Teodosić uskoro promeni sredinu u NBA, pisali smo o mogućem trejdu koji bi srpskog košarkaša odveo u Arizonu, više OVDE.

Milos Teodosic

Kada je u pitanju Boban Marjanović, on izuzetno dobro koristi minutažu u Klipersima ove sezone, prosečno je na terenu provodio oko 11,5 minuta, a za to vreme je beležio 8,3 poena i pet skokova po nastupu, gledali smo ga u 21 navrata na parketu ove takmičarske godine.

On je sa Pistonsima leta 2016. godine potpisao trogodišnju saradnju, taj ugovor težak 21 milion dolara preneo je u El Ej kada je trejdovan, a on ističe na kraju tekuće sezone, pa je i njegova sudbina u klubu iz "Stejpls centra" pod velikim znakom pitanja, uprkos dobrim partijama ove sezone.

Boban Marjanovic

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke